SEGRE

INCIDENT XENOFÒBIA

L'ajuntament d'Arbeca condemna uns insults xenòfobs

Va ser diumenge a les piscines

Vista aèria de les piscines d’Arbeca.

Vista aèria de les piscines d’Arbeca.AJUNTAMENT D’ARBECA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Arbeca i regidors de l’oposició van emetre ahir sengles comunicats de condemna d’uns insults racistes que suposadament va proferir diumenge passat un grup d’adolescents a les piscines municipals. Segons diversos testimonis, tres nens del poble, d’entre onze i tretze anys, van emetre insults de caràcter xenòfob contra un altre jove, d’origen subsaharià. Alguns d’aquests mateixos testimonis van ser els que van alertar ahir els grups polítics municipals i el mateix consistori, que van publicar les seues condemnes de forma immediata.

“Lamentem que avui dia encara s’estiguin cometent aquests actes de racisme i xenofòbia contínuament contra nens i nenes nouvinguts al nostre municipi”, dicta el comunicat emès per l’ajuntament amb el suport del grup Junts per Arbeca. El consistori va prometre a més al mateix text prendre “les mesures oportunes contra aquests comportaments incívics”.

Tanmateix, la regidora de Benestar i Cohesió Social d’aquesta localitat de les Garrigues, Maria Mas, que es va entrevistar durant el dia d’ahir amb algunes de les famílies dels menors implicades en aquest incident, va explicar aquest diari que no es prendrà de moment cap mesura contra els adolescents.

Maria Mas va informar que els progenitors li van assegurar que els insults formaven part d’un joc “en què tots els nens participaven”. Per la seua banda, els membres de Compromís per Arbeca (grup municipal a l’oposició) també van rebutjar els fets públicament a les xarxes i van argumentar que “no podem callar davant d’aquestes actituds i, si ens les trobem, cal aturar-les”.

tracking