MOTOCICLISME TRIAL

Arnau Farré, bronze mundialista

El pilot de Vilanova de Segrià deixa enrere el calvari de les lesions i conquereix el tercer lloc en Trial2, el seu millor resultat al Mundial || Ha pujat al podi en cinc de les deu proves

Arnau, amb el metall de bronze.

Arnau Farré ha tornat. Després de gairebé quatre anys de calvari per culpa de les lesions, el pilot de Vilanova de Segrià torna a somriure després de penjar-se aquest cap de setmana passat la medalla de bronze al Campionat del Món de Trial2, el millor resultat de la seua carrera. El lleidatà es jugava l’últim calaix del podi final en el darrer gran premi disputat a la localitat italiana de Ponte di Lengo, on arribava amb un escàs marge de dos punts sobre el britànic Billy Green.

Però Farré, sobre una Sherco, va aguantar la pressió i en les dos jornades va quedar al davant del màxim rival, i va firmar dos quartes posicions que li van assegurar la medalla de bronze. El pilot del Moto Club Aitona ha estat molt regular, i ha pujat al podi en cinc de les deu proves disputades, amb tres tercers llocs, un segon i la victòria que va aconseguir al Gran Premi d’Alemanya. Al final ha totalitzat 127 punts, nou més que Green, i a 20 de la segona posició, que ha quedat en mans de l’asturià Pablo Suárez, i a 31 del campió, el noruec Sondre Haga.

“He fet un campionat molt regular, on m’he trobat molt bé, tant físicament com sobre la moto”, va explicar el lleidatà, que va millorar la quarta posició que va aconseguir el 2016 i la vuitena de l’any passat en el mateix campionat.Aquest èxit arriba cinc anys després del seu últim podi internacional el 2017, quan va ser campió d’Europa, i després de superar una greu lesió de genoll el 2018 que va requerir dos operacions i que el va deixar pràcticament inactiu gairebé tres anys. De fet, reconeix que “vaig pensar en més d’una ocasió abandonar la competició, perquè vaig perdre dos anys. El 2020 vaig afrontar la temporada pagant-m’ho tot de la meua butxaca, i tenia clar que si no em sortia res per a la següent, em retirava.

Per sort va sorgir l’opció de Scorpa i vaig poder seguir”, explica. De cara a la temporada vinent, Arnau Farré repetirà en el Mundial de Trial2 amb l’objectiu de guanyar el campionat. “És l’objectiu, encara que no serà gens fàcil”, assumeix.