SEGRE

GASTRONOMIA CERTÀMENS

Les Borges obre la Fira de l'Oli amb 100% d'ocupació i més espai

Gairebé 100 expositors i grans xefs i rebosters que faran demostracions

El muntatge dels estands de la Fira de l’Oli de les Borges, que obre les portes demà.

El muntatge dels estands de la Fira de l’Oli de les Borges, que obre les portes demà.A.L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Borges Blanques ja ho té tot a punt per celebrar la 60a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i de les Garrigues, que inaugura aquest divendres el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Comptarà amb 34 estands vinculats al sector de l’oli, quatre més que l’any passat, i seixanta de relacionats amb la indústria agroalimentària de proximitat, onze més que en l’edició anterior. Trenta-vuit seran al Pavelló Comercial, 16 a l’envelat i sis a l’exterior.

També creix el recinte firal, que arriba als 5.800 metres quadrats, 800 més que l’any passat. Aquest any s’ha instal·lat un nou envelat per a concerts i el programa inclou una seixantena d’actes, entre els quals destaquen 44 xou cookings amb què el certamen reafirma l’aposta per la gastronomia amb productes de qualitat i de proximitat. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, va indicar que a principis de la setmana passada ja es va arribar al 100% d’ocupació i que l’organització preveu recuperar les xifres d’abans de la pandèmia.

Palau va destacar que “en aquesta edició tan especial retrem homenatge als organitzadors i a totes les persones que han ajudat la Fira a créixer i consolidar-se com una de les més importants del territori”.Entre les diferents novetats s’ha de destacar la presència de cuiners que sumen sis estrelles Michelin, entre els quals els germans Torres, que oferiran demostracions en directe, a més del millor mestre xocolater del món, Lluc Crusellas, i un dels presentadors de Cuines de TV3, Arnau París, entre altres figures. La Fira retrà homenatge a tots els que han donat suport al certamen durant aquestes sis dècades en un acte que estarà presidit per l’expresident de la Generalitat Artur Mas. També hi haurà actes infantils, visites guiades i la celebració de la festa dels Tres Tombs i la Cursa de l’Oli diumenge.

Cusiné i González, ambaixadors de l’oli agermanat amb la Seu

La Fira de l’Oli d’aquest any s’agermana amb la Fira de Formatges del Pirineu de la Seu, mentre que els ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya 2023, que apadrinaran aquest agermanament, seran l’empresari vitivinicultor i enòleg Tomàs Cusiné i la periodista Mireia González. El Premi Cultura de l’Oli 2023 serà per a l’Escola Agrària de les Borges per la seua tasca, mentre que Lo Pau de Ponts compondrà una cançó per homenatjar els seixanta anys de Fira.

tracking