SEGRE

CARRETERES PROJECTES

Impuls per a una futura variant al sud de Mollerussa

Estudi per a la ronda entre la capital del Pla, Fondarella i Miralcamp || Per treure el trànsit pesant de la carretera N-II

Un moment de la reunió celebrada ahir.

Un moment de la reunió celebrada ahir.AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat s’ha compromès a impulsar aquest any l’estudi informatiu d’un tram de la futura via Orbital, una carretera supramunicipal per unir Mollerussa, Fondarella i Miralcamp. Farà les funcions d’una variant al sud de la capital del Pla d’Urgell i haurà de treure el trànsit de camions de l’N-II. Els tres ajuntaments han consensuat un projecte comú per al traçat d’aquesta via, en funció de les necessitats de cada municipi.

Ahir el van presentar al secretari de Mobilitat, Marc Sanglas, i el director d’Infraestructures de la Generalitat, David Prat. El Govern es va comprometre a encarregar l’estudi informatiu de la nova carretera aquest any, perquè el 2024 es pugui redactar el projecte definitiu que permeti iniciar obres. Els tres alcaldes i tècnics municipals van explicar ahir a Mollerussa als representants d’Infraestructures la millora de la mobilitat que suposarà la via i la connexió de les tres localitats.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va apuntar que la Generalitat s’ha compromès i accepta fer l’estudi informatiu amb la proposta des del vial nord de Mollerussa fins a la rotonda de la variant de Miralcamp.

Una proposta ja inclosa en el pla urbanístic del Pla d’Urgell El pla director del Pla d’Urgell de l’any 2010 ja contemplava aquesta variant, d’àmbit supramunicipal, amb una proposta de la Generalitat que ara ha estat modificada per l’acord al qual han arribat els tres municipis que es beneficiaran d’aquesta carretera. La nova proposta planteja una gran rotonda a la carretera de Torregrossa LV-2001, preveu millorar l’accés al Parc de la Serra, que concentra espais lúdics i equipaments esportius i educatius, i substituirà dos rotondes previstes en el projecte inicial per millorar la seguretat i afavorir la construcció d’un carril bici en aquest tram amb més garanties per als usuaris. La carretera s’ha de convertir en una ronda de Mollerussa pel sud de la capital del Pla d’Urgell.

tracking