SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Mor ofegada una nena de tres anys de Sunyer al caure a la piscina d'una casa

Va ocórrer ahir al migdia quan la petita es trobava amb la seua germana bessona i l'àvia, i els equips d'emergència van intentar reanimar-la sense èxit || L'ajuntament decretarà tres dies de dol

Els serveis d’emergència van ser alertats de l’accident al voltant de les 12.30 hores.

Els serveis d’emergència van ser alertats de l’accident al voltant de les 12.30 hores.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nena de tres anys va perdre la vida aquest dijous al migdia a l’ofegar-se a la piscina particular d’una casa de Sunyer. Els fets van tenir lloc minuts abans de les 12.30 hores en una casa situada als afores d’aquest municipi del Segrià. Al domicili hi havia una dona amb les seues dos netes, que són bessones, i pel que sembla una d’elles va caure a l’interior de la piscina i es va ofegar. Fins al lloc van acudir ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i patrulles dels Mossos d’Esquadra. Els equips d’emergència van intentar reanimar sense èxit la nena, que va morir al lloc. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra van obrir diligències informatives com es fa en aquest tipus de casos i van determinar que es tractava d’una mort accidental.

El SEM també va activar un equip de psicòlegs perquè fessin atenció als familiars de la petita. L’ajuntament de Sunyer decretarà avui tres dies de dol i suspendrà tots els actes, com els de la campanya per les eleccions municipals del 28 de maig, que s’havien programat per a aquest cap de setmana i dilluns. El succés va provocar una enorme commoció en aquesta localitat del Segrià, de poc més de 300 habitants.Precisament, l’abril passat es va complir una dècada d’una altra tragèdia que hi va haver al municipi.

Una nena d’onze anys va perdre la vida quan jugava a l’interior d’un tub de formigó. Una altra nena va resultar ferida de caràcter greu. Aquells fets van tenir lloc quan una desena de nens (d’edats diverses) estaven jugant en un solar situat al costat del casal del poble.

La fatalitat va voler que el tub de formigó en el qual hi havia les dos nenes es trenqués en diversos trossos. La part superior del conducte (que pesava uns 200 quilos) va aixafar les menors.Pel que fa als ofegaments, sis menors han mort en els últims set anys a les comarques de Lleida (vegeu el desglossament). A més, aquest any ja s’han registrat tres morts a Ponent per ofegaments.

Sis menors ofegats des del 2018 a Ponent

Amb la nena que va morir ahir, ja són sis els menors d’edat que han mort ofegats i almenys quatre més han resultat ferits de gravetat en espais aquàtics en els últims set anys a les comarques de Lleida. El mes de juny del 2021, amb menys d’una setmana de diferència, van perdre la vida un adolescent de quinze anys de la capital del Segrià al canal de Balaguer al parc de la Mitjana de Lleida i un nen de Calaf de dotze anys al pantà de la Llosa del Cavall, al Solsonès. L’any 2019, un adolescent de catorze anys de la Granja d’Escarp va morir a l’hospital hores després d’haver-se ofegat a les piscines de la localitat.

A més a més, l’any 2018 van morir dos nens més a Tàrrega i les Borges Blanques. En tots dos casos, els accidents també es van produir en piscines.Així mateix, divendres passat un agricultor d’Almacelles de 71 anys va morir a l’entrar en una bassa de reg per retirar el cadàver d’un animal mort. I el 10 d’abril un home 32 anys va morir a l’ofegar-se al canal de Balaguer i un home de 67 anys al Canal de Seròs, tots dos a Lleida.

tracking