SEGRE

ESTRATÈGIA

Arranca el pla cultural de Lleida

Presenten la metodologia de treball || Ros afirma que fer el salt de la difusió a la indústria cultural ha de ser un objectiu estratègic de ciutat

Fina, Ros i Parra van presentar el projecte als agents i les entitats culturals de la ciutat.

Fina, Ros i Parra van presentar el projecte als agents i les entitats culturals de la ciutat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una primera fase de diagnòstic i una segona d’estratègia, de la qual sortirà el document final a mitjans de gener del 2018. Aquests seran a grans trets els passos principals del Pla Estratègic de Cultura que es va presentar aquest dimarts a la sala Alfred Perenya, en un acte presidit per l’alcalde, Àngel Ros, juntament amb la tinent d’alcalde Montse Parra i Xavier Fina, responsable de l’empresa barcelonina ICC Consultors Culturals, que va guanyar el concurs públic convocat per la Paeria per redactar l’esmentat pla.

Entre el nombrós públic present podien veure’s representants de la majoria d’entitats culturals de la ciutat, així com dels equipaments municipals. Segons va explicar Fina, amb la “intenció d’estimular la participació i buscar el màxim consens possible”, la metodologia es basarà sobretot a crear un “grup promotor” amb al voltant d’una quinzena de representants de les entitats, que exercirà de principal grup de treball per captar les inquietuds del sector; també es crearan taules de treball “per a temes concrets”, un espai virtual en el qual els interessats podran aportar les seues opinions i entrevistes individuals en profunditat.

A partir d’aquí es definiran les estratègies i els objectius. Entre aquests, l’alcalde, Àngel Ros, va afirmar que “el salt de la difusió cultural a la indústria cultural” hauria de ser un dels objectius estratègics de ciutat. En aquest sentit, va recordar que “Lleida ja està avançant per ser un centre difusor de la cultura amb produccions musicals, literàries i d’arts plàstiques i ara hem començat en l’audiovisual, però hem de ser forts i representatius a Catalunya pel que fa a indústria cultural”.

Un procés dividit en quatre etapes fins a mitjans de gener Fina, que va posar èmfasi en la importància de la participació dels sectors interessats no només en la redacció sinó també durant la seua aplicació, va assenyalar que el procés començarà amb la constitució d’un equip tècnic i el treball de camp (fins a l’1 de setembre), continuarà el diagnòstic (fins a l’1 de novembre), la definició de l’estratègia (mitjans de desembre) i la redacció del document final (mitjans de gener). “El document ha de permetre gestionar el present i projectar el futur.”

tracking