SEGRE

ART EXPOSICIONS

Sonia Alins, finalista a Londres en un concurs d'il·lustració

Al certamen internacional East West Art Award per la sèrie ‘Dones d’aigua’

Sonia Alins.

Sonia Alins.SÒNIA ALINS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una obra de la il·lustradora lleidatana Sonia Alins forma part de l’exposició dels finalistes del concurs internacional d’art contemporani East West Art Award Competition 2017, dins la categoria Contemporary II, que es va inaugurar ahir a Londres i que podrà veure’s durant tota la setmana, fins dissabte que ve. En concret, la peça que pot veure’s es tracta de Dona d’aigua III, pertanyent a la seua popular sèrie Dones d’aigua.

El concurs East West Arts Award Competition (EWACC) ofereix als artistes l’oportunitat de mostrar i promocionar les seues obres arreu del món, així com facilitar l’intercanvi entre artistes i col·leccionistes d’art. Es tracta d’un esdeveniment anual que aquest any acabarà amb l’esmentada exposició a La Galleria Pall Mall, ubicada al centre de Londres.

Dibuixos d’aquesta sèrie han rebut diversos premis, un dels últims, a l’estiu, a Nova York

Alguns dibuixos de la sèrie Dones d’aigua ja han rebut diversos premis, un dels últims, a Nova York, on va ser reconeguda amb el premi internacional Merit Award del 3x3 Magazine Internacional Illustration Show de la ciutat nord-americana. Aquesta sèrie mostra

collages amb delicades i expressives figures femenines de grans proporcions, gairebé màgiques, que viuen o emergeixen de l’aigua, amb caires alhora poètics i surrealistes. Com si d’una dansa submarina es tractés, en alguns casos, com el de la il·lustració seleccionada, part del cos queda sota l’aigua. En aquest cas, la figura apareix desdibuixada, mentre que la part que sobresurt del líquid, il·lustrada amb tinta i aquarel·la, està perfectament definida.

Artista lleidatana que treballa a tot el món Sonia Alins (Lleida, 1974) es va llicenciar en Belles Arts a Salamanca i, després de viure diversos anys a Madrid, va tornar a Lleida al costat del seu marit, Juanjo Barco, amb qui comparteix l’estudi Alins Ilustración. Amb ell ha treballat en diferents països del món, a més de guanyar el 2011 i el 2013 el Premi Junceda al millor àlbum infantil d’educació i al millor projecte educatiu, respectivament. També han il·lustrat per a diversos grups editorials i han redibuixat la col·lecció Los cinco, d’Enid Blyton, per a RBA.

Sonia Alins.

Sonia Alins.SÒNIA ALINS

tracking