SEGRE

Lleida recupera el seu Festival Internacional de Poesia

Se celebra del 21 al 24 de novembre, amb la participació d’una trentena de poetes

L'acte de presentació del Festival Internacional de Poesia de Lleida.

Lleida recupera el seu Festival Internacional de PoesiaHermínia Sirvent / Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ha recuperat el seu Festival Internacional de Poesia. El celebrarà entre els dies 21 i 24 de novembre en diferents escenaris i amb els recitals d’una trentena de poetes. Durant l’acte de presentació, l'alcalde, Àngel Ros, ha explicat que el festival torna a celebrar-se després d'un temps d'absència, ja que del 2005 a 2011 es va celebrar el Mahalta i el 2015, Destí Poesia. "Recuperem el Festival de Poesia. Calia que tinguéssim un certamen internacional de poesia d'una manera estable", ha afirmat Ros.

El certamen vol ser un homenatge al gran poeta lleidatà Màrius Torres, ara que es compleixen 75 anys de la seva mort, efemèride que Lleida commemora durant tot l'any 2017 amb la celebració de l'Any Màrius Torres.

La tinent d’alcalde i regidora Montse Parra ha assenyalat que hi havia el compromís de recuperar amb continuïtat el festival poètic de Lleida i que per això s'han buscat noves complicitats, com la col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, que participa en l'organització juntament amb la Diputació, l'aula de poesia Jordi Jové de la UdL, el Gremi de Llibreters i el col·lectiu de poetes de la ciutat.

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha destacat que el "tàndem perfecte" en la direcció del festival, format per D. Sam Abrams i Anton Not, ha dissenyat una programació amb "una gran pluralitat estètica", que permetrà veure no només poetes lleidatans sinó també d'altres àmbits de parla catalana, com les Illes Balears, i fins i tot internacionals.

Entre les activitats hi ha xerrades, homenatges, espectacles i muntatges teatrals, a més d’activitats escolars, exposicions i recitals com el del dia 24, quan el grup Amaral recitarà una selecció de les lletres de les seves cançons.

Consulta la programació clicant a la imatge

tracking