SEGRE

PINTURA STREET ART

Torregrossa estrena les sitges de pinso més artístiques

La Cooperativa d’Ivars inaugura el mural més gran de Catalunya || Projecte del Gargar en homenatge a l’agricultura

Antoni Pané, amb els autors i representants de Binomic.cat.

Antoni Pané, amb els autors i representants de Binomic.cat.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa d’Ivars d’Urgell va presentar ahir el gran mural de 1.358 metres quadrats que cobreix les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa. “És un homenatge als socis i al treball que van dur a terme els nostres avantpassats i predecessors”, va remarcar ahir el director general de l’entitat, Antoni Pané, que va puntualitzar que “en un moment en què el sector ramader i agrari està qüestionat, és bo que el defensem amb iniciatives com aquesta”. Es tracta de l’obra d’art rural més gran de Catalunya, obra de Jofre Oliveras i Nil Safont, sota la direcció de Binomic.cat. Van prendre com a model persones reals, representatives de la festa del Segar i Batre de la Fuliola. Els treballs es van iniciar fa un mes, tot un repte per als autors, que es trobaven davant de l’obra més gran que han portat a terme fins a la data. “L’objectiu ha estat que s’assemblés a una quadre de petit format”, van remarcar ahir. “A poc a poc, vam anar veient que aquests personatges dibuixats sobre les sitges s’assemblaven a les persones de la foto que vam prendre com a model”, va afirmar Pané.

Per la seua banda, Jordi Solsona i Maria del Mar López-Pinto, creatius de Binomic.cat, van destacar la importància que ha tingut el Gargar Festival de Penelles com a impulsor de l’street art. “El meu somni és que la plana de Lleida es converteixi en un espai on hi hagi street art per tot arreu i que les empreses del territori hi confiïn per projectar-se”, van afirmar ahir.

Els protagonistes de la festa del Segar i Batre de la Fuliola, inspiració d’aquest mural

“La demarcació de Lleida és un territori verge a nivell turístic i aquest un gran camí a seguir”, van assenyalar. També van explicar que ja estan involucrats en un nou projecte a Múrcia, amb un mural d’uns 2.000 metres quadrats.

La festa d’ahir estava dirigida als socis, que van poder participar en diferents activitats per a grans i petits, com un taller de circ, un altre de marionetes, o admirar una exposició de tractors antics. També hi va haver música i els visitants van poder veure una projecció sobre la tasca que porta a terme aquesta cooperativa del Pla d’Urgell.

tracking