SEGRE

Aragó diu que si Lleida no tornés les obres de Barbastre, aniria a buscar-les

Els bisbes de Barbastre i Lleida, al judici a Barbastre el 2019.

Els bisbes de Barbastre i Lleida, al judici a Barbastre el 2019.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha manifestat que si el Museu de Lleida, "per alguna circumstància no desitjada", al final no torna "voluntàriament" les 111 peces de les parròquies de la Diòcesi de Barbastre-Montsó, el Govern autonòmic, "que ja sap com fer-ho, aniria amb els seus mitjans a buscar-les i portar-les de tornada al lloc del qual mai van haver de sortir".

Així s’ha pronunciat en roda de premsa, en la qual ha comparegut amb el bisbe de Barbastre-Montsó, monsenyor Ángel Pérez, després de reunir-se amb ell per tractar sobre la devolució d’aquestes obres d’art que es troben al Museu de Lleida i que han d’entregar-se, segons sentència i ordre d’execució judicial, al bisbat de Barbastre-Montsó.

Lambán ha assenyalat que el Govern d’Aragó "ha estat del costat del bisbe en tots els passos fets" i, en aquest moment, quan tornin les obres, l’Executiu autonòmic prestarà "tot l’assessorament tècnic per a la seua instal·lació" al Museu Diocesà de Barbastre-Montsó i "restaurarà aquelles peces que ho necessitin", si és precís.

El president autonòmic ha explicat que no hi ha hagut contacte amb les autoritats catalanes per abordar el retorn d’aquestes peces. Segons ha exposat, sí es mantenen contactes per tractar sobre "qüestions sanitàries i, de vegades fins, de qüestions econòmiques,", però no aquests béns.

Lambán s’ha referit a col·lació a la sentència del Tribunal Suprem que confirma la nul·litat de la venda de les obres del Monestir de Sixena a Catalunya, una "excel·lent notícia" amb la que el TS "ens ha donat al raó de manera totalmenete inapel·lable.

tracking