SEGRE

LITERATURA CONCURSOS

Tàrrega entra en l'organització del 7lletres

Firma un conveni amb la Segarra per difondre la figura de Pedrolo || Dedicarà un espectacle a l'escriptor i a Viladot

Firma ahir del conveni a l’Espai Pedrolo, a Concabella.

Firma ahir del conveni a l’Espai Pedrolo, a Concabella.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega, població on va viure Manuel de Pedrolo i que des de l’any passat disposa de la casa de l’escriptor com a element del patrimoni local, és des d’ahir membre organitzador del premi literari 7lletres, dedicat a l’autor, juntament amb la Paeria de Cervera, l’ajuntament de Plans de Sió i el consell de la Segarra. En aquesta edició, Tàrrega s’afegirà a més als actes culturals organitzats entorn del premi literari aportant un espectacle dins del festival Embarrat del proper mes de maig. L’entrada de la capital de l’Urgell ha portat a retardar la present edició del premi, que passarà de celebrar-se el 7 de juliol al 7 d’octubre, mentre que els originals es podran entregar fins al 30 de juny.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va manifestar que es tracta d’impulsar aquest certamen que ajuda en la difusió d’un escriptor de Tàrrega com Manuel de Pedrolo.

La resolució i entrega del premi d’aquesta edició s’ha retardat, al passar del 7 de juliol al 7 d’octubre

En l’acte de la firma del conveni, que va tenir lloc al Castell de Concabella, van participar també els altres coordinadors del premi. El president del consell de la Segarra, Francesc Lluch, va destacar la continuïtat del certamen durant disset anys. L’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, va recordar que aquest any es traslladaran les restes mortals de Pedrolo a l’Aranyó, localitat natal de l’escriptor, i l’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va recordar que el 7lletres és el premi de narrativa curta de Lleida amb més dotació econòmica, 7.000 euros, i va agrair també el treball de les persones que cada any de forma altruista participen en la lectura i selecció de les obres presentades, que en la passada edició van arribar a quaranta, i dels patrocinadors i col·laboradors locals com Prefabricats Pujol, SEGRE, Pagès Editors, Un Minut, Finques Cos i Seyart, que mantenen el certamen des de la primera edició.

El pressupost del premi és de 19.000 euros i la seu central és al Castell de Concabella, que d’altra banda acull també l’exposició permanent de l’obra de Pedrolo i l’arxiu personal de l’escriptor.

tracking