SEGRE

ARQUEOLOGIA DIFUSIÓ

La Noguera divulga l'art rupestre de la comarca

Amb l'exposició itinerant 'Prehistart', a Ponts fins al desembre || Repassa una quinzena de jaciments de fa milers d'anys

Material gràfic sobre jaciments prehistòrics de la Noguera.

Material gràfic sobre jaciments prehistòrics de la Noguera.MUSEU COMARCAL DE LA NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu Comarcal de la Noguera ha produït l’exposició Prehistart, una primera temptativa per donar a conèixer –de manera integral i dirigida especialment al territori– l’art de la Prehistòria trobat durant les últimes dècades a la comarca de la Noguera. La mostra es va inaugurar el passat 10 de setembre a la Capella dels Dolors de Ponts, on podrà visitar-se durant els caps de setmana fins a l’11 de desembre. També està oberta a visites de grups i escolars, sota demanda, tots els dimecres durant aquest període.

L’objectiu és que a partir del 2023 i també tot l’any 2024 la mostra sigui itinerant per diverses localitats de la comarca amb la voluntat de divulgar millor un patrimoni tan important com globalment desconegut. I és que cal recordar que les manifestacions artístiques prehistòriques de la Noguera formen part del conjunt d’art rupestre de l’arc mediterrani de la península ibèrica, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1998. L’exposició compta amb el suport de l’ajuntament de Balaguer i la Generalitat i la col·laboració del consistori de Ponts.

El públic pot conèixer a través de dibuixos, fotografies, un vídeo i altres recursos museogràfics la gran galeria d’art rupestre de la comarca, amb diferents testimonis procedents d’una quinzena de jaciments: la Cova Gran de Santa Linya i l’Abric de la Diva a les Avellanes; la Cova dels Vilars, l’Abric del Francès, la Cova Negra i la Balma de Vilaseca a Os de Balaguer; la Balma del Pantà i la Cova del Tabac a Camarasa; la Cova de l’Arc a Cubells; la Balma del Cogulló a Vilanova de Meià; Antona i els Reguers de Seró a Artesa de Segre; les Aparets a Alòs de Balaguer i els gravats de Mas de n’Olives a Ponts.Per un altre costat, l’exposició s’acompanya també d’una caixa didàctica amb diverses activitats proposades per als alumnes de les escoles visitants.

Material gràfic sobre jaciments prehistòrics de la Noguera.

Material gràfic sobre jaciments prehistòrics de la Noguera.MUSEU COMARCAL DE LA NOGUERA

tracking