SEGRE

LITERATURA GUARDONS

La lleidatana Montse Milan, Premi 7lletres de relats

Per les set històries curtes de 'Manual de supervivència' || El certamen es va resoldre en una gala al castell de Concabella

L’entrega del guardó a Montse Milan, ahir a Concabella.

L’entrega del guardó a Montse Milan, ahir a Concabella.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escriptora lleidatana Montse Milan Moliné (1982) es va adjudicar ahir la dissetena edició del Premi Literari 7lletres, dedicat a l’escriptor Manuel de Pedrolo, per les set històries curtes de Manual de supervivència. L’obra s’emmarca en el fred entorn d’una gran ciutat, en la qual l’autora situa 7 dones marcades per un fet passat que aflora en el present. El premi està dotat amb 7.000 euros (una xifra rècord entre els guardons de relats curts) i la publicació de l’obra guanyadora a Pagès Editors.

Al certamen es van presentar trenta-vuit originals. La gala d’entrega del guardó va tenir lloc ahir a la nit al castell de Concabella, als Plans de Sió, municipi del qual també forma part l’Aranyó, on va nàixer Pedrolo el 1918. Montse Milan Moliné va nàixer a Lleida, tot i que fa anys que resideix a les Valls d’Àneu.

Regidora de l’ajuntament de la Guingueta d’Àneu des del 2019, exerceix de mestra d’educació infantil encara que la seua passió és l’escriptura, amb formació a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i el Laboratori de Lletres. El mes passat va publicar el seu primer llibre de contes, Als afores (Voliana Ed.), del qual va firmar exemplars en la darrera Setmana del Libre en Català a Barcelona i que té previst presentar precisament avui a la llibreria la irreductible de Lleida (18.00 h). Ha guanyat concursos de relats com els de la Setmana de la Lectura d’Esterri d’Àneu (2018 i 2019) i el de Microrelats de la Vall Fosca (2018 i 2020).

Les activitats culturals del Premi 7lletres –en al·lusió a les set lletres del cognom de Pedrolo– són una iniciativa del consell comarcal de la Segarra i l’ajuntament de Cervera. A l’organització s’ha sumat aquest any l’ajuntament de Tàrrega, on es troba la casa familiar de Pedrolo, i el dels Plans de Sió, on es conserva el fons documental de l’autor del Mecanoscrit del segon origen. En aquest sentit, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va posar l’accent en la importància de “sumar per un projecte que ens uneix a tots”.

tracking