SEGRE

TECNOLOGIA

Pimec atansa centres tecnològics i pimes a la recerca d'innovació a Lleida

Un moment de la jornada celebrada ahir a la seu de Pimec.

Un moment de la jornada celebrada ahir a la seu de Pimec.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La patronal Pimec va organitzar aquest dijous una xarrada a Lleida per explicar el programa que impulsen al costat d’Eurocat, Centre Tecnològic de Catalunya, i la Generalitat, anomenat +PiME, amb l’objectiu d’atansar les petites i mitjanes empreses als centres tecnològics, i viceversa, per facilitar la innovació, fet que consideren el punt de partida per millorar la competitivitat.

Des que va començar el projecte el setembre del 2016, hi han participat quaranta empreses, cinc de les quals són lleidatanes. El perfil majoritari d’aquestes empreses és del sector industrial. A l’acte van acudir catorze empreses, de les quals “algunes han mostrat interès”, va assegurar Andreu Bru, director del departament de tecnologia i innovació de Pimec, que va ser un dels ponents al costat de Jaume Saltó, president de l’entitat a Lleida, i Xavier Domingo, d’Eurecat. Consideren que aquest programa és necessari, ja que les pimes són reticents a trucar a les portes d’un centre tecnològic, “perquè creuen que no les escoltaran”.

Després d’una fase de diagnosi en la qual s’estableix la viabilitat del projecte, es passa a elaborar el pla de ruta a seguir, i finalment es realitza una formació a les persones que gestionaran el projecte d’innovació dins de la pime.

tracking