SEGRE

CONSUM

La inflació va pujar un 1% a Lleida al juny

La mateixa pujada a Catalunya i es modera 4 dècimes a Espanya en pujar un 1,5% interanual

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar una dècima el mes de juny passat respecte a maig, i la taxa interanual va retrocedir a l’1,7, % segons dades fetes públiques aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Per províncies, la inflació es va mantenir en Girona i Tarragona, i va augmentar una dècima a Barcelona i Lleida, i la taxa interanual més alta es va registrar en Barcelona i Girona, ambdues amb un 1,8%, mentre que Lleida es va anotar un 1,7% i Tarragona un 1,6%.

En el conjunt d’Espanya, la inflació es va mantenir el juny respecte al mes anterior però va retallar quatre dècimes la seua taxa interanual, fins l’1,5%, el seu nivell més baix des de novembre de l’any passat, a causa de l’abaratiment dels carburants, el menor augment dels preus de l’electricitat i a l’evolució dels preus d’alguns aliments, com les fruites.

Catalunya és, juntament amb les Canàries, Castella i Lleó i Melilla, de les comunitats amb una taxa interanual més alta -totes elles amb un 1,7% i tan sols superades per les illes Balears (1,8%)-, mentre que en l’extrem oposat es troben Astúries, Múrcia i Navarra, amb un 1,1%.

Aquesta moderació en els preus es deu a la caiguda dels imports del vestit i el calçat, que van caure nou dècimes, a més del descens de cinc dècimes experimentat en els preus del transport.

Per contra, els preus que més van apujar van ser els del lleure i la cultura, un 1,4%, seguits pels d’hotels, cafès i restaurants, que ho van fer cinc dècimes.

La inflació va pujar un 1% a Lleida al juny

La inflació va pujar un 1% a Lleida al junyEFE

tracking