SEGRE

Més de 400 joves s'apropen a l'emprenedoria amb GlobaLleida

El 7% dels treballadors catalans són emprenedors

Un moment de la jornada de GlobaLleida sobre emprenedoria.

Més de 400 joves s'apropen a l'emprenedoria amb una jornada de GlobaLleidaItmar Fabregar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida ha acollit aquest dilluns la cinquena edició de la Jornada per a l’Emprenedoria i el Creixement Empresarial ‘Endavant, organitzada per GlobaLleida amb la col·laboració de la UdL. Hi han assistit 420 persones, la majoria estudiants, que han conegut de primera mà les aptituds que s’associen a un emprenedor, com són la creativitat, la solidaritat i la capacitat de reinventar-se.

Els assistents han escoltat l’experiència de diferents emprenedors. El primer en intervenir ha estat el periodista Quico Taronjí, que va protagonitzar el repte “Aislado”, una travessera en solitari pel Mediterrani que després ha esdevingut la seva primera novel·la, amb episodis com un naufragi a Tunísia.

Els joves també han pogut descobrir de primera mà el cas d’èxit empresarial de iWOPI, una innovadora xarxa social esportiva i solidària que valoritza l'esforç de les persones. Aquesta plataforma permet ser solidari mentre corres, camines, vas amb bici o practiques el teu esport favorit. Fas la donació dels quilòmetres dels teus entrenaments i aquests es converteixen en diners per a projectes d'interès social.

Per acabar, Maria Batet, mestra i experta en l’entrenament d’habilitats per emprendre, ha donat diverses pautes per pensar d'una forma més atrevida i creativa. Així, amb diferents activitats pràctiques, ha demostrat que es pot millorar la capacitat per emprendre si s’entrenen aspectes com la creativitat.

A Catalunya, el 7% dels treballadors són emprenedors, un percentatge superior al de la mitjana espanyola, però que encara es troba lluny del de països com Irlanda i els Bàltics.

tracking