SEGRE

El preu de la llum baixa avui, però és el diumenge més car de la història

La llum més cara es pagarà entre les vuit i les nou de la nit.

La llum més cara es pagarà entre les vuit i les nou de la nit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà de la llum al mercat a l’engròs marcarà avui el diumenge més car de la història, fins als 160,42 euros el megawatt hora (MWh), malgrat que representa un descens del 3,57% respecte al que es va registrar aquest dissabte (166,36 euros), que també va marcar rècord. Malgrat aquest nou descens, el cost de la llum quadruplica el que es va registrar durant el mateix dia de l’any passat, segons les dades de l’operador de mercat elèctric designat. Els preus del mercat majorista repercuteixen directament en la tarifa regulada, a la qual estan acollits gairebé onze milions de consumidors a Espanya, i serveix de referència per als altres disset milions que contracten el seu subministrament al mercat lliure.

L’encariment dels drets d’emissió que paguen els grans consumidors energètics per emetre cada tona de diòxid de carboni (CO2) és un dels principals responsables directes de l’escalada que registra la llum des de fa mesos.

La pujada d’aquests drets, que en tan sols un any han duplicat el preu, provoca que els costos de les grans plantes energètiques siguin cada vegada més elevats, una situació que acaba repercutint en la factura final dels consumidors domèstics.

tracking