SEGRE

ECONOMIA

El Govern avança a demà reunió amb consellers sobre el pla d'estalvi

La reunió estarà presidida per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, juntament amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, i la secretària d’Estat d’Energia

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, després de la celebració del Consell de Ministres extraordinari.

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, després de la celebració del Consell de Ministres extraordinari.EFE/FERNANDO ALVARADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha convocat finalment per a aquest dilluns a les 10 del matí una conferència sectorial per analitzar amb els consellers autonòmics els detalls del pla d’estalvi i "aclarir dubtes" sobre l’abast i aplicació de les mesures que entren el dimecres en vigor.

Segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la reunió estarà presidida per la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, juntament amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reis Maroto, i la secretària d’Estat d’Energia, Sara Aagesen.

A la trobada, que se celebrarà de forma telemàtica, estan convocats finalment els màxims responsables autonòmics en les àrees d’Energia, Indústria i Comerç i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Inicialment, estava prevista una reunió per a dimarts amb representants amb rang de director general, pel que no anava a anar la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, sinó el director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), Joan Groizard.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va exigir ahir al Govern que es reunís amb els consellers autonòmics per abordar el pla d’energètic, en una trobada de més nivell que el "tècnic" convocat per a dimarts pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

L’objectiu de la citació, afegeixen en la nota d’aquest diumenge, "és alinear les polítiques d’estalvi i eficiència energètica de totes les administracions" i "reafirmar així de forma solidària" el compromís d’estalvi del 7 % del consum energètic adquirit per Espanya davant de la UE per fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la invasió d’Ucraïna pel règim de Vladimir Putin.

"Les institucions i els seus responsables són els qui estan cridats a donar exemple a la ciutadania i liderar la vocació de solidaritat de la societat espanyola", assenyala Ribera.

En declaracions remeses als mitjans, Ribera afegeix que "no valen excuses d’incomprensió, d’incompliment ni de falta de coneixement" i que han convocat la reunió "per resoldre dubtes sobre com aplicar-la".

tracking