SEGRE

OLIMPISME HOMENATGES

La filla olímpica de la Seu

Seu Jacobi va rebre aquest nom perquè el seu pare, Joe, va voler homenatjar la ciutat on va ser or olímpic el 1992 || La família va ser rebuda a l’ajuntament

Seu Jacobi amb Albert Batalla, que sosté una torxa olímpica, els seus pares i altres amics ahir.

Seu Jacobi amb Albert Batalla, que sosté una torxa olímpica, els seus pares i altres amics ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va rebre ahir a l’ajuntament la jove piragüista nord-americana Seu Jacobi, única dona al món que porta aquest nom. L’esportista, de quinze anys i nascuda a Ducktown (Tennessee), va rebre aquest nom perquè el seu pare, Joe Jacobi, va ser or olímpic al Parc del Segre en els Jocs de Barcelona 1992, en la categoria de C2 juntament amb Scott Strausbaugh.

En la trobada que ha mantingut la jove amb l’alcalde urgellenc ha estat acompanyada, precisament, pel seu pare i per la seua mare, Lisa, així com pel piragüista i entrenador local Jordi Domenjó i altres amics que té la família Jacobi a la Seu d’Urgell.

Dilluns es van complir 30 anys de la concessió dels Jocs a Barcelona i, per tant, del Parc del Segre

La jove palista nord-americana, que ha visitat diverses ocasions la capital de l’Alt Urgell, s’ha estat entrenant durant més d’un mes al canal d’aigües braves del Parc Olímpic del Segre. Actualment, seguint els passos del seu pare, es prepara per a les proves de selecció per a l’equip dels Estats Units, “amb l’objectiu de poder competir algun dia en una Copa del Món que se celebri a la Seu”.

Albert Batalla va celebrar la “feliç coincidència” de tenir la família Jacobi a la Seu d’Urgell en la setmana en la qual es commemora el trentè aniversari de l’elecció de Barcelona per als Jocs Olímpics del 1992. L’anunci per part del llavors president del COI, Juan Antonio Samaranch, va tenir lloc el 17 d’octubre del 1986, a Lausana (Suïssa), i va obrir les portes perquè la Seu fos subseu olímpica, i en conseqüència, es construís el Parc del Segre.

A més de la faceta com a piragüista, Seu Jacobi també és fotògrafa, músic, dissenyadora i creadora d’un projecte propi denominat Simply Seu Hoops. “La connexió que tenim amb la ciutat és molt bonica i especial, tant per a mi com per a tota la meua família”, va dir Seu.

El seu pare, Joe, va explicar que va triar aquest nom perquè “ens semblava bonic i perquè la Seu va marcar les nostres vides. I si algun dia ens passava una cosa dolenta ella podria vindre aquí”.

tracking