SEGRE

ESNOTICIA

Cervera es tenyeix de roig per Marc Màrquez

Més de 16.000 fans aclamen Marc Màrquez i critiquen Valentino amb càntics de “Boti, boti, boti, Rossi el que no boti!” || El seu germà promet tornar l’any vinent amb un altre doblet com el 2014

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els carrers de Cervera van tornar a tenyir-se ahir de roig, el color de Marc Màrquez, per homenatjar el seu gran campió després de conquerir el cinquè títol mundial en només set anys, el tercer en MotoGP. Més de 16.000 fans, rècord en una celebració, van corejar el seu nom mentre que van esbroncar Rossi per la famosa puntada de peu a Sepang de fa un any.

Cervera va tornar a sortir al carrer un any més, i ja en van cinc en tan sols set anys, per celebrar a bombo i platerets una altra gesta del seu gran campió, un Marc Màrquez que, acompanyat per la seua família, la personal i la professional, va vibrar amb els seus durant un homenatge que va tenyir de roig els carrers amb més de 16.000 fans, segons la policia local, el doble d’anteriors edicions. “Quan vaig venir el 2010 a celebrar el primer Mundial vaig somiar que Cervera fos una gran plaça roja, i avui la tinc davant”, va assenyalar un emocionat Emili Alzamora, el seu mànager.

La plaça Pius XII va quedar petita, la qual cosa va portar la Paeria i el Fan Club a condicionar la plaça Universitat i el Gran Teatre de Cervera. Centenars de fans, enfundats en samarretes i onejant banderes roges amb el 93 esperaven des de feia hores davant del restaurant Bona Teca l’inici d’una cercavila que va arrancar quan passaven deu minuts de l’horari previst amb l’esclat d’un petard pirotècnic.

Van ser gairebé dos hores de trajecte en el qual el pentacampió, a dalt com és habitual del camió roig del seu Fan Club, on a més dels membres del seu equip també viatjaven el seu germà Àlex, molt actiu durant tot el trajecte, i el seu pare Julià, que no va parar de saludar, cantar i llançar samarretes a un públic entregat al so de la percussió dels Bombollers de Cervera. Però la festa gran l’esperava a l’escenari instal·lat a la plaça Piux XII, on feia hores que els fans esperaven la seua aparició mentre seguien la rua a través de les dos pantalles gegants. La seua aparició va provocar una eixordadora ovació d’un públic entregat i que aviat va recordar un dels seus eterns rivals. “Boti, boti, boti, Rossi el que no boti!” van cantar a cor els més de 16.000 fans congregats i que van voler mostrar el seu rebuig per la puntada de peu que l’italià va clavar a Marc fa ara un any al circuit de Sepang. Uns càntics que van anar repetint-se durant la vetllada i que el pentacampió va intentar gestionar com va poder i amb dosi d’humor, una mica inherent en ell. “En quin enrenou m’heu posat, ja veuràs demà”, va etzibar. Després dels protocol·laris parlaments institucionals de Ramon Royes, alcalde de Cervera, i Joan Reñé, president de la Diputació, així com de la responsable de patrocini de Repsol, Mila Vior, que van destacar la vàlua de Marc com a pilot i la seua humanitat, van fer acte de presència a l’escenari els seus més pròxims. Hi van ser el seu avi Ramon, que després de cada victòria encén un petard; la iaia Elvira, que el va renyar perquè “em fas patir molt quan corres..., i l’altre també”, en referència a Àlex; els seus pares, Roser i Julià i, més endarrerit, el seu germà, que va llançar una nova promesa. “El 2013, quan vaig celebrar el primer títol de MotoGP de Marc i el meu premi de rookie de l’any, us vaig prometre que l’any següent vindríem amb els dos, i vam complir. L’any que ve ho tornarem a repetir”, va vaticinar el petit de la saga, que la pròxima temporada sortirà amb l’objectiu de guanyar Moto2.

Marc també va revelar un somni: “Entrar en l’última volta a Aragó i jugar-se’l amb ell (Àlex) a veure qui guanya. Això voldria dir que els dos estem en MotoGP”, va dir Marc, que es va disculpar davant dels seus perquè “no heu vist el Marc gamberro que us hauria agradat”, però va matisar que “aquest any tocava així, avançant com les formigues”.

Com a colofó, va anar presentant un a un els onze components del seu equip, comentant anècdotes. “Tu mires de matar-te i nosaltres que no et matis”, va dir un d’ells. Un castell de focs artificials va tancar un homenatge de rècord.

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

Array

tracking