Bàsquet

L'Actel Força Lleida encaixa una dolorosa derrota en l'últim segon davant del Burgos

L’Actel Força Lleida cau davant del Burgos en l’últim segon i encaixa la quarta derrota seguida || Millora notable de l’equip de Comenge, que va plantar cara al segon classificat

Comenge mira el marcador abans de donar instruccions a l’equip.

Dura derrota la que va encaixar ahir l’Actel Força Lleida davant del Burgos (78-80), en un duel que va decidir una cistella de Steinarsson en l’últim segon, quan tot semblava indicar que hi hauria pròrroga. Tanmateix, l’equip de Comenge va mostrar una millora notable respecte als últims partits, però el resultat va ser el mateix i ja en van quatre de seguides per veure perillar la zona de play-off. Molt respecte entre tots dos equips en l’arrancada del partit, cosa que es va traduir en escasses cistelles i massa errors, amb un Actel Lleida estàtic que només es va desencallar amb el primer triple de Papantoniou amb la samarreta negra. I va ser des de la llarga distància, amb un altre triple de Feliu, que va arribar el primer avantatge en el marcador (12-7). Però el Burgos va fer gala de l’elenc de bons tiradors que té i va respondre a través d’Edu Martínez, ajustant de nou el partit. Només dos triples seguits de Nevels i Sutina van posar en un compromís el tècnic visitant, que amb el 22-15 va demanar temps. De nou van reaccionar els castellans, aquesta vegada gràcies a Vega, amb un altre llançament de tres i un contraatac. Martí va aconseguir els seus dos primers punts i, naturalment, Martínez va tancar un primer parcial amb vuit triples entre els dos equips (24-23). Va començar molt concentrat en defensa l’Actel Lleida el segon quart, tallant l’atac dels burgalesos i assolint de nou els 7 punts d’avantatge després d’una cistella de Demétrio (32-25). Va tornar a parar el partit Epifanio i de nou va donar ales al seu equip. Cinc punts consecutius de Jorge García i Comenge que també es va veure obligat a demanar temps. Era un estira-i-arronsa constant. L’Actel Lleida va encaixar un parcial de 0-8 que va situar al davant els visitants (32-33) després d’un altre triple, de Barrera. La igualtat es va mantenir al marcador fins al descans, encara que els burgalesos semblava que passaven a ser els dominadors. Però una cistella d’Alzamora i una altra de Martí van servir perquè els de negre se n’anessin al descans amb un mínim avantatge que prometia emocions a la segona meitat (44-43). Als de Comenge se’ls veia molt posats en el partit i amb ganes de rentar la imatge després de la clatellada davant del Clavijo de divendres passat. El Burgos va començar imposant la seua llei en el tercer quart, en el qual la igualtat va ser la tònica. Amb 49-52, el tècnic lleidatà va parar el partit i van reaccionar els de negre gràcies a un parcial de 6-0 liderat per Papantoniou, Martí i Alzamora. Va ser el torn d’Epifanio de frenar la reacció local i va aparèixer llavors García, que va atacar l’anella de l’Actel Lleida amb Edu Martínez per al 61-64. Sort que Sutina estava en estat de gràcia i va respondre amb un altre llançament de tres que deixava el partit empatat abans dels últims deu minuts. Aquests no van poder començar de millor manera, amb dos triples seguits de Feliu i Sutina. Però a partir del 70-64 als lleidatans se’ls va apagar tota la inspiració. Durant molts minuts van ser incapaços de veure la cistella contrària i al Burgos no se li poden fer aquestes concessions, ja que van contestar amb un parcial de 0-9 que posava les coses molt costa amunt. A més, els col·legiats, que fins al moment havien tingut una actuació més que destacada, van escombrar cap a fora –tots dos són castellanolleonesos– per a desesperació d’un Barris Nord que els va dedicar una sonora xiulada. Semblava que el partit quedava pràcticament sentenciat després d’una cistella de Barrera per al 73-77, però va aparèixer Nevels amb un triple que ajustava el marcador a falta d’11.5 segons. En la jugada

següent

Steinarsson, amb 4.5 segons, va creuar la pista i va llençar una ‘bomba’ a la qual Mbaye no va arribar

, Javi Vega va anotar només un dels tirs lliures i Nevels va tenir l’oportunitat de donar el partit a l’Actel Lleida amb 76-78. El nord-americà va ser objecte de falta a sols 4.5 segons per al final. Amb tota la pressió del món va anotar els dos tirs lliures i deixava el partit llest per a una emocionant pròrroga. Però Steinarsson va creuar la pista i va llançar una bomba que Mbaye no va poder tapar per centímetres per al 78-80 final.