EL MILLOREL PITJOR

Greu entrepussada

L’Actel Força Lleida cau al Barris Nord davant del cuer i surt de la zona de ‘

Leo Demétrio, que va jugar un horrible partit, pugna per una pilota amb Javi Múgica, exjugador de l’Actel Lleida.

Derrota duríssima la que va encaixar ahir l’Actel Força Lleida, que va perdre al Barris Nord davant del cuer de la LEB Or, un Marín que només havia guanyat un partit a domicili en tota la temporada (73-79). Un dels pitjors partits de la temporada de l’equip de Comenge va venir acompanyat a més de la victòria del Palma a Palència, cosa que deixa els lleidatans fora de la zona de play-off abans de la visita a les Balears, on ara és crucial guanyar el partit.

Inici esperat, amb l’Actel Lleida buscant manar en el joc i en el marcador, encara que pecant de debilitat en defensa. Cain campava al seu aire a la pintura i el Marín no va tardar a capgirar-lo en una mala arrancada amb cinc punts consecutius de Romero que van suposar un parcial de 0-7 (12-14). A Comenge no li va quedar cap altre remei que demanar temps a falta de 3:06 per al final del primer quart. El tècnic també va donar entrada a Rubín de Celis, Feliu i Martí per airejar les idees, però ni així. Els de negre van completar cinc minuts horribles en defensa amb dos triples més de Romero que van posar els gallecs sis punts a dalt (14-20) i van començar a aflorar els primers murmuris a la grada. Només dos tirs lliures de Nevels sobre la botzina van suavitzar un mal primer quart que va acabar 16-20.

L’actuació de Mbaye va ser una de les poques coses positives per extrapolar de l’horrible partit d’ahir

Els col·legiats van advertir un problema en una cistella i van obligar a canviar-la, la qual cosa va tenir el partit aturat durant 18 minuts en el primer i segon quarts. Una vegada reprès el duel, un triple d’Adón tornava l’Actel Lleida a la crua realitat (16-23). Va haver de ser un triple de Marc Martí, el primer dels locals, el que despertés de la letargia els de negre. Una cistella de Feliu va segellar un parcial de 7-0 amb el qual Marín va haver de parar el partit, empatat al marcador (25-25). Mbaye i Feliu, amb un altre triple, a més d’una d’antiesportiva de Derksen, van llançar l’Actel Lleida, que es va posar 6 a dalt (36-30) abans d’un nou temps de Llorente. El partit semblava trencar-se després que Demétrio situés els lleidatans vuit a dalt, però el conjunt gallec va reaccionar. Una altra empanada monumental i parcial de 0-9 que van resoldre Mbaye i Nevels per tancar una tediosa primera meitat amb un ajustat 42-39 i el cuer plantant cara al Barris Nord.

Va començar el tercer quart i tot semblava que tornava a la normalitat, amb quatre punts consecutius de Nevels i Mbaye que van situar l’Actel Lleida amb un marge de 7 punts (46-39). Un moment propici per trencar el partit. Però van tornar els dubtes darrere i els locals van encaixar un parcial de 0-10 que tornava a ajustar les coses. Era impossible desenganxar-se del cuer.

Un temps de Comenge i una antiesportiva a Cain van provocar que els lleidatans tiressin d’orgull, perquè ahir un equip de la zona alta els hauria escombrat de la pista. Nevels va aconseguir els galons i Simeón, amb un triple sobre la botzina, va posar de nou al davant l’Actel Lleida a falta dels últims 10 minuts (58-56).

La lesió de Miso tot just començar l’últim quart va afectar més de l’esperat un Marín que va haver de parar el partit després de l’enèsima esmaixada de Mbaye i el 62-56, ja que els lleidatans estaven en disposició de trencar, una vegada per sempre, el partit. I, per descomptat, això va donar ales, una altra vegada, al Marín. Va ajustar de nou el partit malgrat un triple de Sutina. A l’equip de Comenge li van començar a venir els dubtes en atac i els gallecs van capgirar el marcador a falta de 4:30 (65-67). El tècnic lleidatà va tornar a parar el partit. Rubín de Celis va empatar el partit, però continuaven tremolant les cames, sense idees en atac i el cuer no va perdonar. Dos cistelles de Rogers i Romero, falta sobre Múgica i 1:02 per disputar-se amb 67-71. La cosa estava més complicada que mai. L’ex del Lleida no va fallar i va enviar el partit a l’èpica. A falta de 49 segons va anotar Martí, però en la següent jugada també ho va fer Cain. Quan tocava la reacció final, Nevels va fallar un tir de tres molt llunyà que va condemnar l’Actel Lleida a sumar la segona derrota consecutiva i a sortir de la zona de play-off després de la victòria del Palma a la pista del Palència.