SEGRE

FUTBOL ÀRBITRES

L'àrbitre que no va veure el gol del Barça al Betis, el millor

El canari Hernández Hernández, mentre que el lleidatà Estrada és onzè

El col·legiat canari Hernández Hernández durant un partit de la temporada passada.

El col·legiat canari Hernández Hernández durant un partit de la temporada passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Tècnic d’Àrbitres ha puntuat Hernández Hernández com el millor col·legiat de la passada Lliga Santander. L’àrbitre canari obté un 9,58 malgrat haver protagonitzat un dels errors més greus de la temporada al no haver concedit un clar gol al Futbol Club Barcelona davant del Reial Betis al Benito Villamarín. És més, en una recent entrevista, va reconèixer que l’error “em va deixar tocadíssim, el gol era exageradament clar”. Hernández Hernández supera a Del Cerro Grande (9,54) i a Gil Manzano (9,46). Completen el top cinc De Burgos Bengoetxea (9,42) i Martínez Munuera (9,42). El lleidatà Xavier Fernández Estrada és onzè (9,26) sobre un total de vint col·legiats a Primera.

Descendeixen Bikandi Garrido (8,60) i Ocón Arraiz (8,85). El col·legiat biscaí diu adéu a la Lliga Santander després de tres temporades a la màxima categoria, mentre que l’àrbitre riojà descendeix després d’un any a Primera. També causa baixa l’aragonès Carlos Clos Gómez (9,33) que es retira després de complir l’edat reglamentària de 45 anys.

Per la seua banda, Pablo González Fuertes (Comitè Asturià), David Medié Jiménez (Comitè Català) i Javier Alberola Rojas (Comitè Castellanomanxec) ascendeixen de categoria i xiularan aquesta nova temporada a Primera.

Pel que fa als col·legiats lleidatans, entre els moviments més importants de canvi de categoria val a destacar els ascensos de Pol Gòdia Solé, de divuit anys, i Joan Masip Vidal, de dinou, a Tercera Divisió. També pugen a aquesta categoria els àrbitres assistents Josep Antoni Vigo Gatius, de dinou anys, i Pablo de la Iglesia Muñoz, de vint-i-tres.

Altres ascensos que s’han produït són de Segona a Primera Catalana, Pau Barnils Delgado i Eduard Prats Poch. De Tercera Catalana a Segona, Alaa El Azouzi Harit, Samuel Gutiérrez Galera, Vicente Olmo Díaz, Adam Parra Cacho, Akram Sabri, Kilian Sierra Redondo, Edgar Silva Zúcar, Jordi Sitja Martín i Adrián Zúcar González. De Quarta a Tercera Catalana, Adrià Ballesté Muñoz, Edgar Boix Alves, Artur Calbetó Marzo, Marco Ciuciu, Marc Esteban Boté, Albert Guallart Moscatel, Unai Guerrero Tello, Gerard Gras Roy, Alba Jové Sanz, Eric Lahuerta Rius, Ignacio León Robles, Pol Mestrich Palau, George Cristian Pacurar, Adrián Pastor Lapieza, Eduard Rusca Muñoz i Njobo Sanhano Semaga.

tracking