SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Fabio Aru pren el mallot groc de líder a Froome

El gal Bardet guanya el primer assalt pirinenc, que enfonsa Contador i Quintana

El ciclista italià Fabio Aru, de l’Astana, abans de posar-se el mallot groc que ahir va prendre a Froome.

El ciclista italià Fabio Aru, de l’Astana, abans de posar-se el mallot groc que ahir va prendre a Froome.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Romain Bardet (Ag2r) va destrossar els plans de Chris Froome i de l’Sky en la primera etapa del Pirineu i en uns apassionants últims 400 metres de batalla entre els favorits es va imposar al cim de Peyragudes, mentre l’italià Fabio Aru (Astana), tercer a la meta, es va convertir en nou líder del Tour de França. Explosiu tram final de la dotzena etapa entre Pau i Peyragudes, de 215,5 quilòmetres, amb un desenllaç volcànic que va revolucionar la general. Bardet, de 26 anys, novè el 2015, segon el 2016 i aspirant seriós el 2017, va sorprendre a tots amb un accelerament final que li va permetre aixecar els braços amb un temps de 5 h 49.38.

Magnífic envit del petit corredor gal, que va avantatjar en dos segons el colombià Rigoberto Urán (Cannondale) i l’italià i nou líder Fabio Aru (Astana), el primer a trencar les hostilitats al pas per la pancarta de menys de 500 metres de meta. L’espanyol Mikel Landa (Sky) va passar a 5 segons i el seu cap de files i exlíder Chris Froome, a 22. No van estar en l’embolic Alberto Contador (Trek), que va cedir 2.15 minuts, ni el colombià Nairo Quintana (Movistar), lluny de la seua millor forma, a 2.04, que van quedar ja definitivament descartats per a la general, si no ho estaven ja.

Amb la general ajustada com estava, el Tour ja no sembla un passeig de Froome fins al final, per molt que tingui el millor equip. S’instal·la el dubte. Fabio Aru, el vencedor a La Planche des Belles Filles, es va posar el mallot groc al cim de Peyragudes, on va guanyar l’espanyol Alejandro Valverde l’any 2012. El ciclista sard pren el comandament amb 6 segons d’avanç sobre Froome i 25 respecte a Bardet, el dinamiter de la jornada.

Dins del minut hi ha Urán, quart classificat a 55 del líder. El primer espanyol és Mikel Landa, setè a 2.55. La batalla va enviar Quintana a 4.01 minuts i Contador a 7.14.

Es tracta de la segona vegada que Froome perd el mallot groc. El 2015 l’hi va prendre l’alemany Tony Martin durant tres dies i aquest any a Peyragudes, Fabio Aru. Amb aquesta pèrdua del mallot daurat, el britànic ja no podrà arribar al nivell de l’espanyol Miguel Induráin aquest any a la marca de 60 dies com a líder.

El Tour no està mort. Ha pres vida. Chris Froome no és el mateix que va arrasar en les edicions dels anys 2013, 2015 i 2016, i l’oposició és seriosa. Una bona notícia per a la grand boucle, que avui viurà l’etapa més curta de la present edició amb tres ports de primera.

tracking