SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

El lleidatà Xavier Codina fitxa per un club de Bahrain

El tècnic de Ponts, que entrenava a la Costa d’Ivori, recala a l’Al-Ahli

Xavier Codina, el dia que va ser presentat per l’Al-Ahli, sosté la samarreta de l’equip.

Xavier Codina, el dia que va ser presentat per l’Al-Ahli, sosté la samarreta de l’equip.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic lleidatà Xavier Codina Solé, que coordinava fins fa unes setmanes una de les acadèmies de futbol base més prestigioses de la Costa d’Ivori i on va arribar a entrenar un equip de Primera divisió durant dos temporades, acaba de saltar de continent i ha fitxat per l’Al-Ahli de la màxima categoria de Bahrain, un dels emirats del golf Pèrsic.

El tècnic de Ponts, que exercirà d’ajudant de l’algerià Kader Bahloul, es va mostrar encantat per aquest pas endavant en la seua carrera que, fonamentalment s’havia desenvolupat fins ara al continent africà. “Estic molt il·lusionat i amb moltes ganes que comenci la Lliga al setembre. Aquí les condicions per treballar estan en un altre nivell”, va admetre.

L’Al-Ahli de Bahrain, que no s’ha de confondre amb altres clubs del mateix nom a Egipte, Qatar i l’Aràbia Saudita, és un dels clubs grans del país i s’ubica a la capital Manama. Va ser fundat el 1936 i ha guanyat cinc Lligues i vuit Copes.

Xavier Codina, que ha marcat molt la seua llarga estada a l’Àfrica, també ha destacat per la seua faceta solidària. Fa uns mesos uns 200 futbolistes de totes les edats, però sobretot nens, de la ciutat de Bouaké, la segona en importància de la Costa d’Ivori, van poder jugar amb botes de futbol lleidatanes.

Divuit clubs lleidatans i un de Barcelona es van bolcar en el projecte i van donar les seues botes utilitzades en bon estat gràcies a la iniciativa d’aquest exentrenador, entre altres llocs, a l’EF Noguera a Artesa de Segre. A banda de la seua faceta de formador de base, també sap el que és entrenar a Primera. El propietari de l’acadèmia de futbol base on treballava fins fa poc (la Ivoire Sports Promotion de Cocody, una comuna d’Abidjan, la que va ser capital històrica del país) li va encarregar l’any passat dirigir l’equip Société Omnisport de l’Armée (SOA) que feia catorze partits que no guanyava i que ha dirigit durant dos temporades.

“L’equip anava penúltim i amb mi vam quedar onzens i ens vam salvar del descens”, assegura Xavier. Als seus 35 anys també ha entrenat a Algèria, d’on és originària la seua esposa.

tracking