EL MILLOREL PITJOR

L’EFAC, primer finalista

Va derrotar el Lleida B gràcies a un gol de Viladegut, en una acció en què el porter blau va relliscar || El rival sortirà del duel d’avui entre Tàrrega i Balaguer

Abans de començar el partit es va guardar un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.LLEONARD DELSHAMS

L’EFAC es va convertir ahir en el primer finalista de la Copa Lleida al derrotar per 0-1 el Lleida B, gràcies a una rematada de Marc Viladegut al minut 25. El rival de l’equip d’Almacelles sortirà de la segona semifinal, que enfronta avui el Tàrrega i el Balaguer (19.00 hores) al Municipal Joan Capdevila. Lleida B i EFAC, dos equips que militen a la mateixa categoria, la Primera Catalana, van oferir un matx igualat, amb ocasions per a les dos parts, però l’únic gol el va anotar l’equip visitant, en una acció en la qual una inoportuna relliscada del porter del Lleida, Albert Alfonso, va facilitar que la pilota s’introduís a la porteria de l’equip d’Ismael Mariani.

L’EFAC es va mostrar més assentat que el rival durant els primers minuts del partit. Al Lleida B li costava frenar el domini dels jugadors de Pablo Petreñas, que assolien amb més facilitat l’àrea local, encara que sense arribar a crear ocasions clares de gol. La que havia de ser jugada clau de l’encontre, va arribar al minut 25. El jugador de l’EFAC Marc Viladegut va xutar una bon rematada des de lluny i el portet del Lleida va relliscar inoportunament, cosa que li va impedir assolir la pilota. El 0-1 premiava el bon inici dels d’Almacelles i suposava un dur càstig per al filial del Lleida.

Amb el marcador a favor, l’EFAC se’n va anar una mica enrere, cosa que el Lleida va aprofitar per treure’s el domini de sobre i intentar estirar les línies a la recerca de l’empat. El gol local va poder arribar en una rematada de Sergi Gómez al minut 32, que va sortir fora per poc, o en un altre de Soldevila, quan ja finalitzava la primera part, que es va estavellar al pal de la porteria de Jordi Chiné. Amb el resultat de 0-1 es va arribar al descans.

A la segona meitat l’EFAC es va tirar més enrere, sense voler córrer riscos i buscant un gol a la contra que li pogués ampliar l’avantatge. El Lleida B va tenir el control del joc, la possessió de la pilota, però no va disposar d’ocasions gaire clares. L’EFAC, que es defensava amb molt ordre, sí que hauria pogut anotar un segon gol. Va tenir ocasions per fer-ho en accions de Jordi Martí i d’Òscar Canadell, però el lluminós ja no es mouria.

Pel Lleida B van ser titulars quatre jugadors que habitualment s’entrenen amb el primer equip, que són Max Llovera, Raúl Feher, Enric Bosch i Adrià Gené i que van acusar la falta de compenetració amb els companys. Els quatre estan a la convocatòria del primer equip, que avui obre la Lliga a Badalona (més informació a la pàgina 31).

Finalment ja no hi va haver més gols, de manera que va ser l’EFAC de Pablo Petreñas el que es va classificar per a la final que es disputarà el cap de setmana que ve al Complex Esportiu que la Federació Catalana de Futbol té a la localitat de Torrefarrera.

“Ha estat un partit molt equilibrat”El tècnic de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, es va mostrar satisfet amb la victòria i el pas a la final, tot i que va admetre que en algun moment van estar a mercè del Lleida B. “Ha estat un partit molt disputat i equilibrat en el qual els dos hem volgut la pilota”, va explicar. “Hem tingut oportunitats per anotar un segon gol, però també ens ha tocat defensar-nos perquè hi ha hagut moments en els quals hem estat a la seua mercè”.