El Balaguer cau per la falta de gol

Un únic gol de la Rapitenca va deixar el Balaguer sense puntuar || Els rojos van perdonar durant tot el partit

Un jugador del Balaguer és víctima d’una falta per part d’un rival.

Un jugador del Balaguer és víctima d’una falta per part d’un rival.ÁREA 11

El Balaguer va caure per la mínima en la visita a la Rapitenca (0-1), la qual cosa representa la primera derrota del tècnic Jordi Belló des que va arribar. Els ahir visitants van tenir opcions clares per avançar-se a la primera meitat però el pal ho va impedir i quan millor estaven va arribar l’únic i definitiu gol de la Rapitenca.

Els de la Noguera volien continuar amb la dinàmica positiva i van proposar d’inici un plantejament seriós i defensiu que no va acabar de quallar. Els lleidatans no es van trobar còmodes en cap moment i no van estar fins amb la pilota. Els locals sortien bé des del darrere i controlaven el tempo del partit. Així, una falta a l’àrea sobre Joan Sabaté va derivar en un penal que Blasi no va transformar davant de la bona parada d’Alfred. No hi va haver gaires ocasions clares a la primera part, però el Balaguer va arribar en un parell i totes dos van acabar al pal. La primera en un mà a mà de Genís amb el meta, que va acabar amb la pilota al guant d’aquest últim i després ba rebotar al pal dret. I la segona, en un centrexut amb molta intenció que no va trobar el camí del gol per molt poc.

Però després d’una mala primera part, tot va canviar per al Balaguer després del descans. D’un joc poc fluid es va passar a una pressió molt més intensa i a veure’s superior al rival. Tanmateix, en el millor moment dels visitants, una jugada per la dreta de Brayan va donar lloc a un xut rebutjat per Alfred que Sergi José va ficar al fons de les xarxes (1-0).

Els de Belló i Gil van apostar per l’èpica i van passar a jugar amb un 3-2-3-2, i amb aquest plantejament les ocasions van arribar però no van fructificar. Tant Genís com Iván van estar a prop d’empatar, però el que la va tenir més clara va ser Leonel. L’argentí, que debutava amb el Balaguer, va recollir una pilota en l’àrea després d’un servei de banda i va disparar amb encert sobre el marc local, però en última instància un defensor local va evitar l’1-1 sota pals. La Rapitenca, a la contra, també va poder sentenciar però mai va acabar de fer bé l’última passada davant de l’ordenada defensa lleidatana. Al final, primera derrota dels homes de Jordi Belló, que cauen fins a la dotzena posició.

“Ho hem intentat tot fins al final” El tècnic del Balaguer, Jordi Belló, va lamentar la derrota i va dir que “ho hem intentat tot fins al final, però no ha pogut ser. A la primera part no hem estat bé però hem tingut dos ocasions que han acabat al pal i Alfred ha parat un penal”.  “A la segona part –va afegir l’entrenador del Balaguer–, quan millor estàvem i sent superiors a ells, ens han marcat en un error defensiu. A partir d’aquí hem recorregut a l’èpica, amb un sistema 3-2-3-2, i hem tingut ocasions. Però la més clara l’han tret sota pals. Hem fet coses però no suficients com per puntuar.”