EL MILLOREL PITJOR

Enratxats

El Lleida guanya amb patiment un Alcoià que va acabar amb nou gràcies a un gol de Juanto i se situa a un punt del ‘play-off’ || Tercera victòria consecutiva dels blaus per primera vegada aquesta temporada

Juanto, autor del gol, Jorge Félix, Javi López i Joel Huertas, que va fer la passada al golejador, celebren el gol que donava un triomf molt valuós.LLEONARD DELSHAMS

El Lleida Esportiu va encadenar la tercera victòria per primera vegada en aquesta Lliga i s’ha situat a només un punt del play-off, amb la frontera marcada pel Cornellà, pròxim rival dels lleidatans, al vèncer ahir un bon Alcoià per 1-0. El gol el va marcar Juanto al minut 78 quan els alacantins jugaven amb deu homes per expulsió de l’exblau Mario Fuentes, després d’una dura entrada al centre del camp contra Jorge Félix. Es tracta del quart gol de Juanto dels últims tres partits, després que en els anteriors sis que va jugar no aconseguís veure porta. És el fat dels golejadors, que van per ratxes, per la qual cosa el tòpic en el cas del jugador de Iecla es compleix una vegada més. I si Juanto està en ratxa, l’equip més encara, ja que ha sumat en aquesta segona volta vint dels vint-i-set punts que hi ha en joc. Són quatre punts més que en els mateixos partits de la primera volta.

Va ser un triomf sense gaire lluïment en un partit que al Lleida li va costar tirar endavant ja que, durant la primera meitat, el control el va tenir un Alcoià que va ser el que es va atansar més vegades a l’àrea rival i no va passar per gaires conflictes en defensa.

Però al final, el que importa són els tres punts en aquests partits aspres i treballats com el d’ahir que abunden sobretot en aquesta categoria, i que el seu desenvolupament obeeix a llampecs, més que a una continuïtat en el joc. D’aquí que la millor ocasió i l’única clara dels primers 45 minuts va ser del Lleida amb una rematada de cap de Juanto que va desviar a córner el porter (min. 41).

A la segona meitat, els blaus haurien pogut marcar tot just reprendre’s el joc després d’una rematada de Marc Trilles a la sortida d’un córner que, de nou, va rebutjar amb encert el porter de l’Alcoià. El porter visitant s’estava convertint en la figura del partit. L’acció clau es va produir al minut 57 quan va ser expulsat Mario Fuentes. A partir de llavors, l’Alcoià, només amb deu homes, va perdre gas però encara va disposar amb el 0-0 d’una bona ocasió en una rematada de Ruso al travesser (min. 70).

El Lleida, alternant llums i ombres, aconseguiria marcar al minut 78 per mediació d’un actiu Juanto, que va culminar amb decisió i qualitat una gran internada per la banda i centrada mesurada del tot just sortit Joel Huertas (1-0).

D’aquí al final, el Lleida es va preocupar més per no deixar escapar el valuós triomf que per atacar i l’Alcoià, ja al temps afegit, patiria una nova expulsió, aquesta vegada de Ruso. El Lleida visitarà en el seu millor moment el Cornellà la jornada vinent, en un duel directe pel play-off en el qual els blaus confien que, aquesta vegada sí, com correspon a un partit dels marcats en roig a l’agenda, l’afició es bolqui en les grades barcelonines.