SEGRE

DEPORTES_LUNES

El derbi deixa el Barça més líder

Reial Madrid i Atlètic van sumar un empat que no beneficia cap dels dos || El conjunt matalasser s’acomiada pràcticament de la lluita per la Lliga i es queda a onze punts dels blaugranes

Griezmann celebra el gol de l’empat amb els seus companys durant el partit d’ahir.

Griezmann celebra el gol de l’empat amb els seus companys durant el partit d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reial Madrid i Atlètic de Madrid van firmar ahir les taules a un en el derbi disputat al Santiago Bernabéu, un resultat que no satisfà cap dels conjunts. Els blancs no van aconseguir retallar punts en la pugna pel subcampionat i els matalassers van dir pràcticament adéu a les seues remotes opcions de lluitar el títol de lliga a un Barça que s’allunya a onze punts.

Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann van ser els grans protagonistes amb els seus gols, juntament amb els porters Keylor Navas i Jan Oblak, en un partit en el qual els de Zinedine Zidane van ser els dominadors, però van pagar car un moment de distracció després del gol del portuguès, que va permetre al 7 blanc-i-vermell tornar a igualar el marcador. Els del Cholo Simeone continuen així amb la seua bona ratxa al Santiago Bernabéu i van sumar la cinquena visita de lliga consecutiva sense perdre-hi.

Malgrat que els matalassers eren conscients que les seues opcions per atrapar el Barça passaven necessàriament per guanyar ahir, els del Cholo no van arriscar en excés i ho van fiar tot a aguantar les envestides madridistes i a trobar alguna contra per sorprendre el rival. Així, la pilota va ser sempre per als de Zidane, que tanmateix tampoc es van mostrar excessivament fluids.

Cristiano Ronaldo va tenir la primera del partit, però la rematada, gairebé de retruc, la va aturar Oblak, mentre que el travesser, amb els locals reclamant penal de Juanfran a Kroos, va evitar el gol posterior d’Asensio. Mentrestant, els blanc-i-vermells amb prou feines van aconseguir arribar a l’àrea defensada per Keylor Navas durant els primers 45 minuts. Diego Costa va tenir la millor ocasió per als de Simeone amb un xut escorat que va refusar un Keylor Navas molt ben col·locat. En els compassos finals, Vitolo podria haver tingut una altra arribada perillosa després d’una cavalcada mal anul·lada per l’àrbitre auxiliar.

A la segona part, la tònica no va canviar en excés i l’Atlètic va acabar pagant la superioritat del rival. Bale, absent fins al moment, va trobar via lliure per la seua banda natural i va dissenyar una centrada perfecte a l’àrea. Allà l’esperava Cristiano Ronaldo que, de volea, va batre Oblak i va firmar el gol número 500 de la història dels derbis.

El gol va deixar tocat el conjunt blanc-i-vermell i Simeone va intentar canviar el rumb amb els seus primers canvis (Correa i Gabi) per no perdonar una d’aquestes ja gairebé habituals relaxacions defensives locals i empatar per mitjà de Griezmann. Això també va fer mal al Reial Madrid i Keylor Navas va evitar l’1-2 amb una gran parada a Koke en un inesperat canvi d’escenari. Zinedine Zidane també va sorprendre amb el seu primer canvi, Benzema per Cristiano Ronaldo.

Els minuts i el fet d’haver portat el pes del partit semblaven pesar una mica als de Zidane, que a més de no trobar ara amb facilitat i velocitat per inquietar Oblak començava a perdre cert equilibri al centre del camp per a les contres visitants. L’entrada de Modric i Isco va buscar una ràpida solució, amb Simeone apostant per reforçar-se més amb Gabi per Diego Costa per al tram final.

Però ni el Reial Madrid va estar fi sense Cristiano Ronaldo al camp ni l’Atlètic va trobar el forat que li donés tres punts per continuar somiant amb una lliga d’un color cada vegada més blaugrana.

tracking