Premi a Puyol a Bilbao

El lleidatà va rebre el trofeu One Club Player que l’Athletic atorga a jugadors que només han jugat en un mateix club || Muniain i Aduriz sentencien el Betis

Carles Puyol, ahir a San Mamés amb el trofeu One Club Player que li va entregar l’Athletic.EFE

Durant el descans del partit entre l’Athletic i el Betis (2-0), el lleidatà Carles Puyol, defensa del FC Barcelona des de la temporada 1999-2000 fins a la 2013-2014, va rebre de mans del llegendari exporter José Ángel Iribar el One Club Player, premi que atorga l’Athletic Club a jugadors que, fora de l’equip bilbaí, han desenvolupat tota la seua carrera esportiva en un mateix club.

El de la Pobla de Segur, acompanyat per Iribar i pel jugador més jove del planter de Lezama, Markel Arroyo, va recollir el guardó al centre del camp al mig de la càlida ovació i crits de “Puyi, Puyi” que li van brindar els gairebé 35.000 seguidors que van acudir a La Catedral. Puyol és el quart futbolista premiat amb aquest reconeixement del club bilbaí i succeeix en el palmarès l’anglès Matt Le Tissier (2015), l’italià Paolo Maldini (2016) i l’alemany Sepp Maier (2017).

Quant al partit, dos gols de Muniain i Aduriz en els minuts finals van certificar la superioritat de l’Athletic davant del Betis a San Mamés, en un partit amb més ocasions bilbaïnes però que hauria pogut empatar el Betis abans que Aduriz sentenciés en el temps afegit.

Després d’una primera meitat en la qual els de José Ángel Ziganda van poder anar-se’n al descans amb més gols d’avantatge, Muniain va obrir el marcador ja entrant en l’últim quart d’hora rematant a l’estil Aduriz una centrada d’Iñigo Lekue des de la dreta.

Després el Betis va gaudir de diverses ocasions per empatar el matx, inclòs un gol anul·lat a Javi García per falta prèvia de Loren Morón a Kepa Arrizabalaga, i finalment Aduriz va sentenciar després d’una contra d’Iñaki Williams, la centrada del qual va rematar l’ariet al primer pal.