BÀSQUET LLIGA ACB

Un tap de Hanga dicta sentència

Heurtel va anotar el tir lliure que va acabar donant la victòria.

Heurtel va anotar el tir lliure que va acabar donant la victòria.EFE

Un tir lliure convertit per Heurtel i un tap d’Ádám Hanga sobre Dubljevic en l’última jugada del partit van donar la victòria al Barça a la pista del València (70-71), que permet als de Pesic assegurar-se la tercera posició a l’acabar la fase regular.

El partit va arrancar intens i ràpid, però també amb els dos equips imprecisos en el tir. Un parell d’encerts des de la línia de tres i el seu bon control del rebot defensiu van donar la iniciativa al València, que va saber reconduir el joc cap a posicions interiors per obrir bretxa i obligar Pesic a parar el xoc (17-6, m.7). Però l’equip blaugrana no va trobar el rumb i només la fam de Claver a prop del cèrcol i les penetracions de l’incisiu Hanga li van permetre no despenjar-se (36-34, m.20).

El València va tornar a obrir bretxa a l’arrancada del tercer quart (56-47, m.32), però quan pitjor estaven els de Pesic els punts de Jackson els van ressuscitar i el Barça va tornar a posar-se davant de la mà d’Heurtel (58-59, m.35).

A falta de tot just un minut i mig, un triplàs de Claver va posar contres les cordes els locals, però tampoc així no es van rendir els valencians i el xoc va entrar empatat a l’últim minut (70-70).

Heurtel només va anotar un dels dos tirs lliures (70-71) i el València va tenir l’última posició. Va aconseguir portar la pilota a Dubljevic, però quan va llançar va aparèixer per darrere Hanga per evitar una victòria local.