FUTBOL FEMENÍ

La selecció sub-20 deixa escapar la glòria contra un efectiu Japó

Derrota en la seua primera final mundialista

La selecció espanyola sub-20 es va quedar a un pas de conquerir el títol de campiones del món.RFEF

La selecció femenina sub-20 va deixar escapar la seua primera corona mundial davant d’un d’efectiu i disciplinat Japó, que es va consagrar per primera vegada campiona al vèncer per 1-3. Tot just començar el partit, Pati Guijarro no va aconseguir rematar després d’un mal refús de la portera japonesa. Espanya tampoc va veure porta al quart d’hora, quan Guijarro va fallar un cop de cap a la sortida d’un córner. Després va ser el torn de Maite Oroz, que va obligar Stambaugh a una estirada que va evitar el primer gol espanyol. La falta de punch la van pagar amb escreix les espanyoles en una jugada que al principi semblava anodina. Miyazawa va rebre d’Endo a uns 25 metres de l’àrea i va etzibar una dura rematada que es va colar entre el travesser i les mans de Coll.

En el segon temps, la inèrcia del primer acte, amb molt toc i poca rematada, es va prolongar. Un avís d’Ueki, amb un cacau en globus, va ser l’avantsala del segon encert de les japoneses. Una pèrdua en la sortida de la pilota d’Espanya va deixar Takarada mà a mà amb Coll. La jugadora del Cerezo Osaka va rematar ras al pal llarg. Era el minut 57 i el marcador ja era de 0-2. Potser per la baixa per sanció de Bonmatí o pel fulgor físic del Japó, Espanya va continuar enredada. Un esclat de qualitat de Takarada des de la banda dreta va permetre a Nagano lluir-se per al 0-3. Espanya no va abaixar els braços i Andújar va marcar l’1-3 al 71. Instants després, Claudia Pina va rematar al travesser. En l’últim tram, la selecció sub-20 sí que va abaixar els braços i encara hauria pogut encaixar un quart gol.