BÀSQUET LLIGA CATALANA

Primera Lliga per a l’Andorra

Derrota el Barcelona a la final disputada al Barris Nord, en la qual els d’Ibon Navarro sempre van portar la iniciativa || Havia perdut les tres finals que havia jugat, sempre contra els blaugranes

Els jugadors de l’Andorra posen a la pista del Barris Nord amb la Lliga Catalana.POL PUERTAS

El Barris Nord va ser una pista talismà per al Morabanc Andorra que va conquerir ahir, al pavelló lleidatà, la primera Lliga Catalana d’ACB de la seua història. Va vèncer en un gran partit el Barcelona, vigent campió, que va derrotar amb total mereixement per 76-94. L’equip andorrà havia intentat guanyar el títol en tres ocasions i en totes l’ho va impedir el mateix equip, el Barcelona, l’última l’any passat. La primera vegada que es van veure la cares va ser el 2014 a la Seu, amb triomf blaugrana per 104-93, el 2015 va perdre 68-68 i l’any passat, a Reus, per 89-70. Ahir finalment es va poder venjar.

I ho va fer per la porta gran. Va firmar un parcial de sortida de 0-10, gràcies a l’italià Vitali, que va obligar Svetislav Pesic a parar el partit. Va minimitzar el desastre, però el quart va acabar amb un 15-21 per als andorrans. El Barcelona va semblar reaccionar al segon quart, en el qual va sortir fort per atansar-se a un 20-24. Però l’Andorra estava jugant molt bé, no es va deixar intimidar i va tornar a ampliar la bretxa per arribar al descans amb un 33-46.

El decorat no va canviar a l’inici del tercer quart. Molt encertats amb el tir de tres, els andorrans seguien ferms i el Barcelona es veia incapaç de retallar distàncies. Un tir de Dylan Ennis va posar el marcador del Barris Nord en un 42-60 que pràcticament deixava el partit vist per a sentència. Solvents, ferms en defensa i encertats en el tir, l’equip l’Ibon Navarro seguia inabastable per al Barcelona. Al final del tercer període, l’avantatge era de 51-72.

Només quedava intentar maquillar el marcador, però ni això no va poder fer ahir un Barça desconegut. Al final, 76-94 i MVP per a l’italià de l’Andorra, Michele Vitali.