Derbi i 'play-off' per al Cadí

Supera el Sant Adrià i s’assegura estar en la lluita pel títol || Manté la quarta plaça, igualat amb el València

Shereesha Richards intenta escapar-se de la pressió de Minata Keita.

Shereesha Richards intenta escapar-se de la pressió de Minata Keita.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí es va imposar ahir al Sant Adrià en el derbi (82-69) i va assegurar de forma matemàtica la seua presència en el play-off pel títol de la Lliga Femenina a falta de cinc jornades per al final de la fase regular. A més, manté la quarta posició malgrat la victòria del València, amb el qual està empatat a 14 triomfs però amb millor average particular, abans d’afrontar a partir de divendres a Vitòria la seua primera participació a la Copa de la Reina.

El primer quart va ser d’extrema igualtat i un alt nivell d’encert, amb constants alternatives en el marcador i Vilaró exercint de líder durant els primers compassos. Quan les lleidatanes agafaven una mica d’aire, les barcelonines contestaven i les diferències mai van passar dels cinc punts. Al final dels deu primers minuts, el 25-20 reflectia l’efectivitat dels dos equips. En l’inici del segon parcial, el Sant Adrià, immers en la lluita per la permanència, continuava plantant cara i es va situar davant en el marcador després d’un parcial de 0-8 per al 27-30. Al Cadí li estava costant molt més que la pilota circulés amb fluïdesa i el nivell d’encert va anar baixant. El conjunt visitant va encarar els últims compassos abans del descans davant (35-36), però l’equip de l’Alt Urgell va donar una petita estirada per tornar a capgirar l’electrònic –que ahir va estrenar el club– i situar-se amb un ajustat 42-38.

Els primers minuts del tercer quart van decidir el matx. El Cadí va ser capaç d’anul·lar del tot el Sant Adrià, firmant un parcial de 16-0 (58-38) que deixava el duel pràcticament sentenciat, sense que Glòria Estopà, tècnic visitant, fos capaç de frenar la sagnia. Però les barcelonines van començar a tenir un rendiment excel·lent des de la línia exterior i, a base de triples, van retallar lleugerament les diferències, amb un Cadí que intentava frenar la reacció i que va assolir els últims deu minuts amb un marge de 14 punts (64-50). Una renda còmoda per gestionar l’últim quart.

El Cadí va tornar a assolir una màxima diferència de 20 punts (72-52) després d’un parcial de 8-0 i el Sant Adrià va intentar que la derrota no fos gaire voluminosa. Va aconseguir reduir les diferències fins als 13 punts, amb un Cadí molt més relaxat. Hempe va anotar un triple per al 82-66 i Simmons va tancar el matx amb un altre llançament exterior.

Cinc jugadores lleidatanes se’n van anar fins als dobles dígits en l’apartat anotador, mentre que Andrea Vilaró va ser la més destacada de les locals amb 24 punts de valoració, gràcies als 17 punts anotats i les seues 8 assistències.