SEGRE

OLIMPISME JOCS OLÍMPICS 2030

Barcelona-Pirineus compta amb Sarajevo

Contactes entres les dos parts perquè la ciutat bosniana s’incorpori a la candidatura || Acolliria algunes proves

Edin Forto i Alfred Bosch, en un moment de la trobada que van mantenir ahir a Sarajevo.

Edin Forto i Alfred Bosch, en un moment de la trobada que van mantenir ahir a Sarajevo.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va anunciar ahir que planteja incorporar Sarajevo a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Ho va fer a través d’Alfred Bosch, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, que es va reunir amb Edin Forto, primer ministre del cantó de Sarajevo, un dels deu en què es divideix Bòsnia i Hercegovina. La reunió va posar les bases de la possible inclusió de la ciutat de Sarajevo a la candidatura. “Hi ha una empatia molt forta i ganes d’enfortir una solidaritat i una connexió que sempre ha existit”, va afirmar Bosch.

Durant la reunió es va recordar la relació d’amistat i reconeixement mutu entre Sarajevo i Barcelona, ciutats que es van agermanar el 1992. La voluntat dels dos governs és enfortir aquests vincles i establir col·laboracions en el terreny de l’esport, el turisme o l’intercanvi cultural. “Sarajevo és una ciutat que sempre ha tingut una relació privilegiada amb Barcelona i amb Catalunya.” Bosch també va afegir que “en el seu moment, quan més ho necessitaven, vam ser-hi molt presents. I, per tant, tenen molt bon record de Catalunya i dels esforços que vam fer per ser solidaris”.

Les dos ciutats estan agermanades des del 1992 i ara volen impulsar noves col·laboracions

Sobre la possible incorporació de Sarajevo com a seu olímpica en el cas que Barcelona acabi acollint els Jocs Olímpics de l’any 2030, el conseller va dir que encara cal treballar força, “falten molts estudis tècnics i converses, també a escala internacional. De moment el que tenim és la voluntat de col·laborar entre les dos ciutats”. Bosch finalment va fer un balanç “altament positiu” de la visita, per l’acollida de l’opinió pública.

tracking