MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ALEMANYA

Màrquez marca la pauta

Va ser el més ràpid el primer dia d’entrenaments lliures, una cosa que no passava des de Qatar || L’únic a baixar d’1:21, amb Rins segon i Quartararo tercer

El pilot de Cervera feia diverses curses que no firmava el millor temps en el primer dia de lliures.REPSOL MEDIA

Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V) va recuperar la primera posició d’entrenaments lliures al final de la jornada inicial del Gran Premi d’Alemanya de MotoGP, al circuit de Sachsenring, en què el francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) va acabar molt enfadat al no poder mantenir la privilegiada posició per culpa de diversos pilots que li van entorpir l’última volta.

El de Cervera, que no dominava una primera sessió d’entrenaments des de la prova inaugural de Qatar, va liderar la taula de temps dels segons lliures, on va protagonitzar una de les seues clàssiques salvades al primer revolt i va ser l’únic capaç de baixar de l’1:21 (1:20.705) i acabar el dia a Sachsenring al capdavant de la combinada de temps. Darrere del líder del Mundial, que buscarà la desena victòria consecutiva al traçat germànic (una en 125 cc, dos en Moto2 i sis en MotoGP), amb la qual cosa batria el rècord del mític Giacomo Agostini (en va aconseguir nou en un mateix circuit), van acabar Àlex Rins (Suzuki), a tres dècimes i que va millorar de quart a segon del matí a la tarda, i el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que va dominar els primers lliures i va evidenciar així les bones prestacions en aquest circuit.

El rookie de Niça i poleman a Assen va arribar a liderar l’FP2 –igual que Rins–, però es va veure perjudicat després de trobar-se amb el seu company, l’italià Franco Morbidelli, i el japonès Takaaki Nakagami (Honda) en dos de les seues potencials voltes ràpides. Just darrere seu va finalitzar el guanyador a Holanda, Maverick Viñales (Yamaha), i el top-5 del dia el va completar Pol Espargaró (KTM). Els italians de Ducati Danilo Petrucci i Andrea Dovizioso van acabar en vuitena i novena posicions de la combinada de temps, en un top-10 que va tancar Valentino Rossi. Stefan Bradl, substitut del lesionat Jorge Lorenzo, va quedar catorzè.

Àlex arranca als lliures de Moto2 amb el setè millor registre

En Moto2, el sud-africà Brad Binder (KTM) va dominar la jornada al ser l’únic que va aconseguir baixar de l’1:24 (1:23.948) amb una gran segona sessió d’entrenaments i després de quedar quinzè en una primera, comandada per l’alemany Jonas Folger (Kalex). Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), que va perdre el liderat a Assen al caure quan quedaven dos voltes per al final, va firmar el setè millor registre, just al davant del guanyador del passat cap de setmana, Augusto Fernández (Kalex). L’ara líder de la categoria intermèdia, el suís Thomas Luthi (Kalex), només va poder acabar onzè la jornada.