SEGRE

BÀSQUET MUNDIAL

A buscar l'or amb èpica

La selecció espanyola bat a semifinals Austràlia després de dos pròrrogues i demà buscarà el segon títol mundial contra Argentina || Actuació estel·lar de Marc Gasol i Ricky Rubio

Ricky Rubio i Marc Gasol intenten prendre la pilota a l’australià Nic Kay.

Ricky Rubio i Marc Gasol intenten prendre la pilota a l’australià Nic Kay.NPHOTO/ALBERTO NEVADO/FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya jugarà demà contra Argentina (14.00, Cuatro), duel en què buscarà el segon or en un Mundial després de tombar ahir Austràlia en un partit èpic, resolt amb dos pròrrogues, i en què Marc Gasol, amb 33 punts, va ser decisiu per remuntar (95-88). La selecció va fallar com en els seus pitjors dies i se’n va anar als vestidors per sota i amb molta feina pendent per a la segona meitat (32-37). Va saber arribar amb vida als deu minuts finals (51-55). La remuntada era possible, però s’havia d’apujar una marxa en defensa i millorar les prestacions en atac. El rebot estava sent una rèmora i Espanya va seguir amb vida després d’una entrada a cistella de Llull que va tornar l’emoció a la semifinal (65-67). Gasol va tenir la bola per empatar, però li van xiular una discutida falta en atac. Va ser el pivot dels Raptors el que va culminar la remuntada sota cistella. A 8,7 segons per al final, va anotar dos tirs lliures que van establir el 71-70. Mills va disposar de dos llançaments més des de la línia de personal, però va fallar el segon i va portar el duel a la primera pròrroga. Gasol va seguir exercint el paper de líder. Cinc punts seus a l’inici del temps extra van insuflar ànims, tot i que Mills seguia en ratxa. El ball de tirs lliures va obligar a la segona pròrroga (80-80). Claver, Llull i Gasol sota cèrcol van començar a consolidar el triomf d’un equip que semblava arribar més sencer al moment decisiu. Austràlia es va frenar en sec i Llull va repetir des del perímetre per culminar un demolidor parcial de 10-2 que va segellar el pas.

Argentina va aconseguir el pas a la final al derrotar (80-66) la selecció francesa, que es va veure totalment superada per l’empenta dels sud-americans i, en particular, del veterà Luis Scola, autor de 28 punts i 13 rebots.

“El nostre pare s’ha aprimat només dels nervis que ha passat durant el Mundial”, afegeixen sobre Antonio, que és a la Xina amb la mare de Pierre, Christine. “Van anar-se’n per veure la semifinal i ara també podran veure la final”, van destacar. Malgrat que pot convertir-se en el primer lleidatà campió del món de bàsquet, les germanes de Pierre diuen que “per a nosaltres sempre serà el nostre germà petit, del qual estem molt orgulloses”. La seua mare, Christine, “no acaba d’assimilar fins on ha arribat Pierre, se li fa una mica gran i fins i tot li fa vergonya”, expliquen. Oriola, que va jugar al Força Lleida (2012-13), és ara ala-pivot del FC Barcelona a la Lliga ACB.

Ricky Rubio i Marc Gasol intenten prendre la pilota a l’australià Nic Kay.

Ricky Rubio i Marc Gasol intenten prendre la pilota a l’australià Nic Kay.NPHOTO/ALBERTO NEVADO/FEB

tracking