SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

Un Mundial molt rendible

El campionat d’eslàlom i descens que s’inaugura diumenge a la Seu generarà dos milions d’euros d’impacte directe || Reuneix 510 palistes de seixanta-cinc països

La prova mundialista es va presentar ahir a la Diputació amb l’assistència de representants polítics i esportius.

La prova mundialista es va presentar ahir a la Diputació amb l’assistència de representants polítics i esportius.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell ja està a punt per convertir-se la setmana que ve en l’epicentre mundial del piragüisme per quarta vegada en la seua història, després dels Jocs Olímpics que va allotjar el 1992 i els Campionats del Món del 1999 i el 2009. Aquesta vegada serà un Mundial per partida doble, ja que hi cohabitaran dos de les especialitats del piragüisme, l’eslàlom i el descens esprint. Això i el fet que estaran en joc les places olímpiques per als Jocs de Tòquio 2020 suposarà un important increment de participants respecte a anteriors edicions, i s’arribarà als 510 inscrits (382 en eslàlom i 128 en esprint), representant 65 països.

Els dos Mundials tindran un pressupost global de 720.000 euros, sufragat amb les aportacions de les institucions, tant locals com autonòmiques i estatals, així com per patrocinadors privats.

Pel que fa a l’apartat dels ingressos, la competició suposarà un important impacte econòmic per a la comarca. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va assegurar que el Mundial “suposarà un impacte directe de dos milions d’euros, això sense comptar amb la publicitat i la difusió que tindrem. No s’ha d’oblidar que durant un mes estem tenint un miler de persones de la ciutat”.

Diumenge vinent s’aixecarà el teló amb la cerimònia d’inauguració, que constarà d’una rua dels països participants pels carrers de la Seu prèvia als parlaments oficials, mentre que la competició arrancarà el dimecres 25, després de dos sessions d’entrenaments oficials dilluns i dimarts. El Mundial s’acabarà el diumenge 29 amb les finals d’eslàlom.

tracking