EL MILLOREL PITJOR

CRÒNICA | L'ICG Força Lleida obre la temporada amb una gran victòria a la pista del Corunya, un dels favorits a disputar el 'play-off'

L’ICG Força Lleida obre la temporada amb una gran victòria a la pista del Corunya, un dels favorits a disputar el ‘play-off’ || Enorme primera meitat, especialment en defensa, per guanyar per segon cop en la seua història a Riazor, on no ho feia des del 2013

El nord-americà Eric Stutz va ser el millor del partit.

El nord-americà Eric Stutz va ser el millor del partit.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va estrenar ahir la temporada amb una gran victòria a la pista del Corunya, un dels equips cridats a disputar el play-off d’ascens (65-82). Va ser el primer triomf a Riazor, una pista maleïda des del 2013, en un duel amb una gran primera meitat, en la qual l’equip de Jorge Serna va arribar a manar per 22 punts al descans. Va intentar reaccionar el conjunt gallec i en va posar 11, però els lleidatans van mantenir la calma i van estrenar el caseller de victòries en una de les places més complicades. Una gran carta de presentació.

El primer quintet de la temporada el van formar quatre vells coneguts (Chapela, Feliu, Stutz i Mbaye) al costat d’una única novetat, Carey, que va sortir en la posició d’escorta per frenar les penetracions de Kamba. La fèrria defensa va ser la carta de presentació d’un Força Lleida que va assecar totalment un Corunya incapaç d’anotar durant els primers compassos. Parcial de 0-7 de sortida per als lleidatans i temps mort de Sergio García a falta de 5:44 per al final del primer quart, després de l’1-9 de Chapela, autor de 7 punts. Va entrar Shaquille a la pista i Serna va iniciar el temps de rotacions, amb l’entrada de la resta de jugadors a excepció de Diene. Lafuente va posar l’equip amb una màxima de 14 punts (4-18), abans d’una lleugera reacció local gràcies al joc exterior de Xavier. Però Sans va respondre amb un altre triple, el tercer, i l’ICG Lleida va posar la directa, amb un Shaquille dominant la pintura. Es va passar del 9-18 de Maiza al 9-27 amb què Steve Santa Ana, amb un altre triple, va tancar un primer acte que convidava a somiar.

El Força Lleida va arribar a dominar el rival per 22 punts i no el va deixar reaccionar al final

Nou tir exterior de Chapela per obrir el segon quart i màxima diferència de 21 punts (9-30). Kamba va respondre amb un altre triple i el Corunya va tenir més facilitats per anotar que al primer parcial, especialment des de l’interior. Tanmateix, el Força Lleida no es va deixar intimidar i va seguir dominant el rival en uns minuts molt més igualats respecte a errors. Stutz, amb dos tirs lliures, va renovar la màxima diferència i va establir el 16-38. Sergio García no va demanar cap temps més que l’inicial, mentre que Serna va haver d’estrenar-se després d’una lleugera reacció dels gallecs a 3:04 del descans. Una cistella de Bulic al contraatac va establir el 20-38. Encara no era temps per donar concessions a un rival perillós. Els últims compassos del segon quart van ser una mica tediosos, amb molts errors entre els dos equips, moment que va aprofitar Serna per donar entrada a pista a Diene. No va ser ell sinó Stutz l’encarregat de tancar el segon quart i fer que el Força Lleida marxés als vestidors amb un màxim marge de 22 punts (22-44), doblant el rival en l’apartat anotador. La valoració de 16-56 deixava clar quin partit s’estava veient sobre el parquet de Riazor, en què el Corunya estava totalment KO.

Kamba va obrir la segona meitat amb un triple. No tenia l’equip gallec més remei si volia lluitar per la victòria. Però l’ICG Lleida també tenia aquesta arma a punt i Feliu va mantenir els 22 punts de diferència. El Corunya seguia entossudit a lluitar pel matx i va estar millor que a la primera meitat, especialment en defensa i muntant el contraatac. L’únic que va mantenir el nivell de la primera meitat per als lleidatans va ser Stutz, i Serna es va veure obligat a parar el partit a falta de 3:38 per al final del tercer quart (40-56). A més, Mbaye va cometre una antiesportiva d’aquestes que només xiula Uruñuela. Sort que el Força Lleida va mantenir la calma després d’una altra escomesa liderada per Stutz. Però les sensacions no eren les mateixes i Carlos Martínez es va encarregar de tancar l’acte amb un triple per al 51-66. Els 29 punts encaixats en aquest parcial eren molts i els locals estaven a 15.

Els nervis ja estaven al cos dels jugadors del Força Lleida, que veien el rival cada vegada més a prop. Els gallecs es van posar a 11 (58-69) i un triple de Lafuente va portar calma, a la qual va respondre Sergio García amb un temps a falta de 5:25. Shaquille va anotar però el Corunya va tornar a l’atac, i es va situar a 12 punts (62-74) a falta de 3:43. Aturada de Jorge Serna, primer triple de Carey i cistella de Shaquille per posar calma i silenciar Riazor, que va veure com el seu equip ja no podia donar més de si. Primera victòria de la temporada per a un ICG Força Lleida que va mostrar dos cares, la de la primera meitat i la del tercer quart, per obrir una temporada que permet somiar.