SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Joanet és el segon jugador del Lleida i nascut a les comarques lleidatanes que arriba a una selecció, després d'Enric Gensana

Amb ell ja són 29 els futbolistes que han jugat amb un equip estatal

Joanet López.

Joanet López.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan López Elo (Lleida, 01/03/1999) podria convertir-se demà en el futbolista internacional número 29 de la història del Lleida. El del planter va rebre la setmana passada la trucada de la selecció absoluta de Guinea Equatorial, país natal de la seua mare, i podria debutar en el partit de prèvia de la Copa Àfrica que la selecció jugarà davant de Tanzània.

Amb Joanet, ja són gairebé tres desenes els futbolistes que han arribat a jugar amb la seua selecció i que, en algun moment de la seua carrera, ho han fet també al Lleida, ja sigui de forma simultània o abans o després del seu període com a internacionals.

Joanet forma part del selecte grup de jugadors que han defensat els colors del seu país mentre lluïen la blava al Camp d’Esports. Juntament amb ell, hi ha els històrics Estanislao Basora, Ali Benhalima, Soren Andersen, Boban Babunski, Goran Stanic i Miguel Mea Vitali. En temps més recents, i ja al Lleida Esportiu, hi ha també Max Llovera i Tano Bonnín.

El centrecampista blau serà el quart internacional a l’etapa del Lleida Esportiu, després de Llovera i Tano, i també Jaime Mata, màxim golejador del club en l’etapa actual i que precisament enguany ha debutat a la selecció absoluta d’Espanya, cinc anys després de deixar el Lleida.

Joanet serà, a més, el tercer d’aquests 29 futbolistes a ser internacional per un país africà. Els únics que ho havien estat fins ara eren Benhalima amb Algèria i Emenalo –fins aquest estiu director esportiu del Mònaco– amb Nigèria.

Però no només per això és històrica la convocatòria de Joanet amb Guinea Equatorial. També ho és perquè, de la llista, és el segon de tots els internacionals que va nàixer a Lleida. Fins ara, l’únic havia estat Enric Gensana, curiosament el primer d’ells, que va jugar al Lleida entre el 1954 i el 1955.

Hi ha altres internacionals nascuts a Lleida però que, al no haver jugat mai al club blau, no computen. És el cas, per exemple, de Carles Puyol, Joan Capdevila o el jugador de la Lazio Milinkovic-Savic, internacional per Sèrbia.

“El secret de l’equip és la unió, el treball, l’esforç i l’alegria” El jugador del Lleida Raúl González creu que la bona trajectòria de l’equip no té cap altre secret que “la unió, el treball, l’esforç i l’alegria. El míster ens ha inculcat tot això des del principi i és un vestidor amb molt bona gent. A més, per descomptat que hi ha una qualitat increïble”, va explicar ahir, en la tornada de la plantilla al treball.

tracking