SEGRE

ELS DETALLS

Empat agònic

El Barça cedeix una igualada al final, al remuntar el gol inicial del cuer Espanyol, però manté el liderat que li dóna l’honorífic títol de campió d’hivern || Arturo Vidal, que reapareixia després de la denúncia al club, va reactivar l’equip i De Jong va ser expulsat

Suárez, al donar la passada que Vidal va convertir en l’1-2.

Suárez, al donar la passada que Vidal va convertir en l’1-2.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gol de Wu Lei al minut 88 va donar l’empat a l’Espanyol ahir a la nit contra el FC Barcelona en un derbi en el qual Luis Suárez va ser el que estirar els barcelonistes, sense èxit al final jugant amb un menys per expulsió de De Jong. No obstant, el punt manté els blaugranes al liderat i els dóna l’honorífic campionat d’hivern.

Els d’Ernesto Valverde van tornar a deixar escapar punts en els minuts finals, com a Pamplona i Sant Sebastià, en una actuació de menys a més, després de les vacances de Nadal. Luis Suárez i Arturo Vidal, amb més dies de permís juntament amb Leo Messi, van canviar de color un derbi que se’n va anar al descans amb el 0-1 de David López. El Barça va perdonar i amb un menys els últims 15 minuts per la segona groga a Frenkie de Jong va patir l’empat de Wu Lei. El davanter xinès va ser l’estilet d’un Abelardo que comença amb bon peu i aixecant l’ànim del cuer. Els blaugranes tanquen la primera volta dalt de la taula, encara que empatats (40 punts) amb un Reial Madrid que hores abans havia guanyat (0-3) a Getafe.

La motivació extra del derbi i un sistema més segur amb Abelardo van donar a l’equip periquito un primer temps somiat. L’Espanyol, incapaç de guanyar a casa aquest curs, es va assegurar en dos línies de quatre, sabent quan pressionar, i el Barça no va acabar d’arrancar. Els de Valverde van apostar per la paciència a la recerca d’algun desajust, però sense ritme ni velocitat.

Aleshores va arribar el gol de David López, en una falta lateral que va pentinar davant de l’estàtua d’un Neto que jugava pel lesionat Ter Stegen. Passaven els 20 minuts i llavors va aparèixer Messi per primera vegada a l’àrea rival. L’argentí va ser el que més ho va intentar, però ni de bon tros va tenir el seu dia, i malgrat l’espessor de les vacances, Luis Suárez va estavellar una pilota al pal.

Li va anar bé al Barça l’alegria de l’Espanyol, que per moments es va animar, per disfrutar de més espais, com un contraatac en el descompte que entre Messi i Griezmann no van saber culminar. No li va sentar bé el descans al quadre local i al 50 va descuidar l’esquena perquè a la segona, Suárez deixés el seu detall de golejador amb l’1-1, a centrada d’Alba i una rematada no apta per a tothom.

L’uruguaià va fer també d’assistent poc després i amb l’exterior va posar una centrada mesurada a Arturo Vidal per a l’1-2. El xilè va saltar de la banqueta al vestidor, separant l’aspecte esportiu dels despatxos amb aquesta denúncia al club per impagaments. El dur canvi de guió el va acusar l’Espanyol fins que Calleri va estirar de nou els locals. El Barça va perdonar i, com ja li havia passat, ho va pagar.

Suárez va tenir dos mà a mà amb Diego López i l’expulsió de De Jong va deixar encara més forats en un entramat culer poc fiable aquesta temporada. El cop de fe periquito el va fer Wu Lei al minut 88, per deixar més bon sabor de boca en l’últim classificat que en el primer. Un Barça que se’n va a la Supercopa amb certa incertesa.

tracking