Suspensió del Nucía - Lleida pel temporal

L’àrbitre per al partit La Nucía-Lleida als 14 minuts, amb 0-0 al marcador, a causa del xàfec, el vent i el fred que van fuetejar la localitat alacantina || Ambos clubs han d’acordar quan es reprèn

El partit tan sols va durar 14 minuts en no poder jugar-se en condicions.

El partit tan sols va durar 14 minuts en no poder jugar-se en condicions.CARLES MIRANDA

El partit que havia de disputar ahir el Lleida a La Nucía va ser suspès per l’àrbitre en el minut 14, amb 0-0, a causa de les males condicions meteorològiques, ja que va caure un aiguat acompanyat d’un fort vent que produïa una sensació d’intens fred. La Nucía i el Lleida Esportiu hauran de disputar els 76 minuts pendents del partit, en data i horari per acordar ambdós clubs, després que el col·legiat, l’andalús Pablo Morales Moreno, decretés la seua suspensió davant de l’evidència que era impossible continuar disputant-lo amb normalitat en el Estadio Olímpico Camilo Canós. La pluja torrencial es va apropiar del lloc des d’una mitja hora abans del seu inici, el que havia obligat l’ajuntament de la localitat alacantina a advertir dels efectes del temporal “Glòria”, que fuetejava Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Malgrat que ja durant la fase d’escalfament eren evidents les dificultats que anaven a vindre després, l’àrbitre va ordenar iniciar el partit, però aquest només es va prolongar durant 14 minuts. El vent rafegós, la pluja torrencial, el fred i l’aigua que es va acumular sobre la gespa van impossibilitar el normal desenvolupament del joc amb una palpable impossibilitat de jugar la pilota, jugar en curt i necessitar un mínim passi en condicions. Alhora els 22 futbolistes van acabar entumits a causa de les inclemències meteorològiques sent el més perjudicat el porter Pau Torres que va necessitar assistència mèdica al vestuari encara que, afortunadament, es va reposar poc després.

El porter va necessitar assistència mèdica al vestuari, congestionat per la pluja i el fred

En aquest prop d’un quart d’hora de joc i, tret d’una falta llançada per Fofo (2), que va aclarir amb molts conflictes Pau Torres, més pel vent i la pluja que per la dificultat del centre. I altre del mateix jugador (7) que va sortir per sobre del travesser, el Lleida (que va jugar de sortida amb Pau Torres, José Ruiz, Trilles, Simic, Oriol, Adri León, Xemi, Abel Molinero, Fernando Cano, Llibert i Éder) va arriscar més i es va anar cap al partit amb diverses arribades protagonitzades per Liberto i Canós. Especialment una d’aquest últim amb centre al segon pal que va rematar Éder lleugerament desviat (8), però que el col·legiat va invalidar per un possible fora de joc del davanter blau.

Així va arribar el minut 14 en el qual Morals Moreno va assenyalar el camí dels vestuaris per decretar que s’esperaria mitja hora més abans de decretar la suspensió, a l’espera d’una hipotètica millora del temps.

Com no va ser asi, i després d’una reunió amb delegats, entrenadors i capitans, en el tunel de vestuaris, es va decidir finalment, i així es va anunciar per megafonia, la definitiva suspensió que va obligar els prop de 200 aficionats que havien acudit a l’estadi a abandonar-lo mentre volaven literalment paraigua, papereres i tanques, davant del temporal.

Ara els dos equips hauran de posar-se d’acord en el dia i hora de la disputa dels minuts pendents i comunicar-ho al Comitè de Competició. En cas contrari serà aquest que decideixi però, en qualsevol cas, uns i d’altres hauran de disputar tres partits en una mateixa setmana.