BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Mig 'play-off' al sarró

El Cadí la Seu guanya a Tenerife un rival directe com el Clarinos, que no va poder davant del gran treball coral de les urgellenques || Encadena la tercera victòria liderat per Peña, Etxarri i Nogic

Rita Montenegro controla la pilota davant la defensa de la urgellenca Elin Gustavsson.EL DIA

El Cadí la Seu va fer ahir un pas important per classificar-se per al play-off pel títol de la Lliga Femenina al guanyar el Clarinos La Laguna per 72-83, en un partit en què va exhibir una gran solidesa defensiva i un excel·lent atac, en el qual van destacar Nogic, Etxarri i una Laura Peña que va firmar el seu millor matx, tant en la direcció com en l’anotació. L’equip de Bernat Canut encadena així la tercera victòria des que va quedar eliminat d’Europa i se situa amb dos victòries de marge sobre el primer equip fora del play-off, un Mann Filter que avui rep el València, tercer classificat.

Sense Sydney Wiese, baixa per qüestions personals, l’equip havia de fer un pas endavant i el va fer. D’inici va portar la davantera en el marcador gràcies sobretot a l’encert de Nogic des del perímetre i als punts sota el cèrcol de Moore i Gustavsson, que els va donar un màxim avantatge de set punts (9-16, m.7). El Clarinos se sustentava a base de triples i d’Atkinson per arribar igualat al final del període (20-20). En el segon acte, les urgellenques van patir molt i van cometre molts errors que els van penalitzar. Canut va haver de demanar dos temps morts amb tot just dos minuts de diferència perquè el duel semblava trencar-se (34-26), malgrat que al final va salvar la situació i al descans se’n va anar sis punts a baix (40-34).

El Cadí es refà d’un tercer quart irregular i sentencia a la segona meitat amb un parcial global de 32-49

A la tornada dels vestidors la situació va fer un gir total. El Cadí va sortir molt més intens en defensa i el quadre tinerfeny es va veure superat. Un 0-7 de sortida, amb triple de Bahí, va permetre a les urgellenques capgirar el marcador (40-41). Atkinson va tornar a aparèixer per mantenir en avantatge el Clarinos, però un altre parcial de 0-7, amb cinc punts seguits de Laura Peña i una assistència de la barcelonina sobre Bahí, va obligar el tècnic local a parar el partit (47-52). El Cadí, que va acabar el tercer quart amb quatre punts a dalt (57-61), després d’un global de 17-27, va posar la sentència en l’arrancada de l’últim assalt, en el qual Irati Etxarri va assumir el principal protagonisme. L’aler navarresa es va fer gran a la pintura i va firmar sis punts que, units a un triple de Nogic, el quart del seu compte, i dos cistelles de Lizarazu i Morre van elevar la renda fins als 13 punts, després d’un parcial de sortida de 4-13. El temps mort del Clarinos no va canviar la tendència, que va seguir amb un Cadí immens que va assolir el seu màxim avantatge a tres minuts del final (66-80), amb el quadre tinerfeny ja derrotat moralment.