L'Andorra sorprèn el Barça i conquista la seua segona Lliga Catalana

Nick Calathes i Pierre Oriola defensen Jeremy Senglin.

Nick Calathes i Pierre Oriola defensen Jeremy Senglin.M.A. CHAZO / FCBQ

L’Andorra va prendre’s la revenja de l’edició anterior davant del Barça i ahir va conquerir la seua segona Lliga Catalana ACB, al tombar el conjunt blaugrana en l’últim sospir (84-85). Ni els 28 punts de Mirotic, MVP de la final, ni les 9 assistències de Calathes van ser suficients per evitar la derrota blaugrana. El conjunt andorrà es va posar per primera vegada al davant a l’inici del segon quart un triple de Palsson (17-20). Calathes va desfer la igualada abans del descans amb un triple sobre la botzina (40-37). El Barça es va posar seriós darrere i el 65-58 en l’inici de l’últim quart va semblar encarrilar el títol per als blaugranes. L’Andorra es va negar a abaixar els braços. Senglin va irrompre en aquest últim parcial i entre ell i Tyson Pérez van mantenir l’equip fins al triple de Hannah a 45 segons per al final, que va empatar el matx (80-80).

Calathes va anotar en la jugada següent, Senglin va contestar amb un altre triple i Abrines amb una bomba que va tornar donar avantatge al Barça (84-83) a 9,5 segons per al final. Mirotic va cometre una innocent falta sobre Tyson Pérez que acabaria en el 84-85 i el cèrcol va escopir un últim llançament d’Heurtel.