SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE SAN MARINO

'Pole' de rècord de Viñales al festival de Yamaha

Monopolitza els quatre primers llocs i Àlex sortirà penúltim

Els pilots de Yamaha van copar els entrenaments de MotoGP.

Els pilots de Yamaha van copar els entrenaments de MotoGP.MOTOGP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maverick Viñales va aconseguir ahir una pole position de rècord al Circuit de Misano-Marco Simoncelli, on les Yamaha van oferir tota una exhibició copant les quatre primeres posicions de la graella de sortida. Darrere del pilot de Roses es van classificar l’italià Franco Morbidelli (Yamaha), el líder del Mundial, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), i un sorprenent Valentino Rossi, mentre que Àlex Márquez tampoc no va poder entrar a la Q2 i avui sortirà des de la penúltima posició.

Després que Il Dottore dominés els tercers lliures i Quartararo fes el mateix en els quarts, tot apuntava que les Yamaha es disputarien la pole en una pista clarament favorable. En la lluita final es van colar Pol Espargaró (KTM) i el portuguès Miguel Oliveira (KTM), que només per una dècima va arrabassar el pas a la Q2 a Aleix Espargaró (Aprilia).

Viñales va saltar a la pista i va marcar el primer temps de referència. Primer Rossi i després Quartararo li van arrabassar el privilegi, però el gironí va anar a totes per tornar a situar-se a dalt de tot. Amb un 1:31.787, es va situar de nou primer, i encara que els cascos rojos van amenaçar el seu lloc a l’última volta, va aparèixer de nou per manar amb nou rècord de la pista (1:31.411).

A més, Àlex Rins i Joan Mir (Suzuki) sortiran setè i vuitè respectivament, i compartiran fila amb el segon del campionat, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati). Pol Espargaró va acabar onzè.

Per la seua part, el britànic Sam Lowes (Kalex) va aconseguir el millor temps als entrenaments de Moto2 i nou rècord de la categoria, mentre que el japonès Ai Ogura va ser el més ràpid en Moto3.

tracking