Pas de gegant del Sedis

El Cadí supera el Namur, suma el segon triomf i es jugarà l'accés a vuitens demà davant de l'amfitrió Sepsi || Les urgellenques no van poder sentenciar fins als últims minuts

La belga Laura Baggio pressiona Ariadna Pujol per prendre-li la pilota.

La belga Laura Baggio pressiona Ariadna Pujol per prendre-li la pilota.FIBA EUROPE

El Cadí la Seu va fer ahir un pas de gegant cap als vuitens de la Eurocup al sumar la segona victòria en la fase de grups, derrotant el Namur belga (51-45). Les urgellenques, que no van sentenciar fins als últims minuts contra un rival molt batallador, es jugaran el pas demà (18.00) davant de l’amfitrió Sepsi, que en el seu partit va perdre amb el Villeneuve per un ajustat 70-74. Un triomf romanès els hauria donat el pas juntament amb el Cadí.

El matx es va complicar d’inici, amb un parcial de sortida de 0-8 favorable a les belgues, cosa que va obligar les urgellenques a remar a contracorrent des de l’inici. Els primers punts no van arribar fins més enllà dels 3 minuts, amb un 2+1 de Dornstauder, però les sensacions continuaven sent molt dolentes i Canut no va tenir més remei que gastar el seu primer temps mort amb el 3-11. Mestres va desembussar el joc, però van tornar les múltiples imprecisions i les belgues es van col·locar amb una renda de 9 punts (7-16) amb una cistella de Kunaiyi. L’empenta de Pujol i un encert sobre la botzina de la barcelonina van permetre al Cadí reduir els danys d’un horrorós i travat primer quart (10-17).

Un triomf del Sepsi ahir amb el Villeneuve francès hauria donat el pas a les romaneses i també al Cadí

El Sedis sabia que havia de treballar des de la defensa i el rebot, aconseguint d’aquesta forma un 7-0 de sortida en el segon acte que li va permetre empatar (17-17) en un triple llunyà d’Ortiz. Les lleidatanes fins i tot es van situar davant amb un nou triple de Peña, però la resposta belga va arribar immediatament amb l’encert exterior de Range. La nord-americana va posar el seu equip una altra vegada davant (20-22) i es van succeir els temps morts dels tècnics sense que el marcador es mogués en els últims tres minuts. Era un duel molt difícil de gaudir i Kunaiyi va complicar encara més les coses per al Sedis amb una cistella sobre la botzina (20-24).

El Sedis es va posar les piles en l’inici de la segona meitat i va començar a buscar amb més insistència Dornstauder i Etxarri. Encara que va costar molt, les urgellenques van tornar a capgirar el marcador després de tres punts de la navarresa (27-26). La dupla d’interiors feia molt mal a un equip belga que va dependre molt de les seues dos pilars. Dos tirs lliures de Geldof van permetre al Cadí agafar una primera renda còmoda de 6 punts (34-28), en el que semblava l’escomesa definitiva cap a la victòria. El tècnic del Namur, Aurelien Garraux, va aturar el xoc a falta d’1:39 per al final del tercer quart i les seues jugadores van reaccionar, aprofitant els errors de les lleidatanes. Quatre punts consecutius de Range i Ogun ho van deixar tot per decidir a falta de 10 minuts (34-32). El Namur va arribar a empatar de nou, però un triple llunyà d’Ortiz va marcar el camí del cop definitiu. A més, la capitana Geo Bahí va aplanar el camí amb encert exterior i va situar el 42-36 a falta de 4:48. Les belgues no es van rendir i van tornar a ajustar el marcador, situant-se amb el 44-40 perquè Canut aturés el partit a 2:46 per al final. Bahí, amb dos tirs lliures i una magnífica cistella al pal baix, va sentenciar el matx, situant el Cadí amb una màxima diferència de 8 punts (48-40). L’únic ensurt va ser la lesió de Viana, jugadora del Namur, que va ser atesa durant els últims minuts arran d’un xoc amb Etxarri.

“Sabíem que l’esforç ens passaria factura” El tècnic del Cadí va assenyalar després del matx que “sabíem que jugar dos partits en dos dies ens passaria factura i que el rival ens ho posaria molt complicat”. “Hem sabut solucionar els problemes del primer quart, sent fortes en defensa i mantenint la mentalitat guanyadora, que és el més important en aquestes circumstàncies”, va afegir.