SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

La Catalana ajorna part dels tornejos de base

L'inici de la No Promoció es trasllada al cap de setmana del 20 i 21 de març

Ferran Aril, al centre, presideix una de les reunions telemàtiques amb els clubs catalans.

Ferran Aril, al centre, presideix una de les reunions telemàtiques amb els clubs catalans.FCBQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va anunciar ahir que la prolongació de les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la Covid a Catalunya anunciades pel Procicat no permeten l’inici de les competicions d’àmbit territorial previstes per al cap de setmana del 6 i 7 de març. En aquest sentit, va decidir ajornar dos setmanes l’inici dels tornejos de No Promoció, fixat ara el 20 i 21 de març.

Mentrestant, la FCBQ manté l’inici dels campionats de Copa Catalunya –ara denominats Campionats d’Espanya de Primera– i Preferent el 6 i 7 de març, i una setmana després podran començar els tornejos de Promoció. La mesura d’ajornar dos setmanes només una part dels tornejos de base va ser durament criticada d’una banda de les famílies dels jugadors a través de les xarxes socials, que entenen que tots haurien de tenir el mateix dret a competir.

“El bàsquet català fa un any que està aturat. Probablement, els millors anys són els de bàsquet formatiu.

Tots tenim dret a jugar i és una discriminació com s’està gestionant tot. Només tenen dret a jugar els equips bons?”, pregunta una de les afectades.

La plataforma Ja n’hi ha Prou va denunciar fa setmanes aquesta discriminació i va sol·licitar a la Generalitat que declarés essencials l’activitat física i l’esport. “Permetria posar fi als greuges que està patint aquest sector, així com promoure la tornada a l’activitat física de tothom, sobretot dels nens i les nenes”, va assenyalar.

La FCBQ va destacar el retorn proporcional a la temporada passada de la quota de participació i llicència, prop de 700.000 euros. A més, com ja es va informar a la comissió de control econòmic i seguiment pressupostari, la FCBQ va anunciar que el deute total ha augmentat fins als 900.000 euros.

El retorn de quotes i llicències ha estat de 700.000 euros i el deute ascendeix a 900.000

Un altre dels punts a destacar d’aquestes disset reunions ha estat la presentació del directiu responsable del seguiment federatiu per part de cada entitat, que han estat assignats per criteris de proximitat geogràfica a fi d’establir una connexió i un vincle més proper i directe entre el club, les seues activitats i la Federació Catalana.

La Federació tanca el mes amb disset reunions virtuals El president de la Federació Catalana, el lleidatà Ferran Aril, al costat de membres de la seua directiva, han celebrat durant el febrer disset trobades virtuals amb la totalitat de clubs i entitats catalanes. Aril ha volgut exposar les gestions federatives que s’han portat a terme des de l’inici de la pandèmia. D’altra banda, també ha pogut explicar en quin estat es troba la FCBQ, així com els plantejaments tant a nivell competitiu com de caràcter econòmic.

tracking