El CB Pardinyes pateix per guanyar al cuer

El CB Pardinyes guanya un partit molt travat gràcies a una reacció liderada per Stürups a l’últim quart || Segona victòria dels lleidatans a casa

Malik Miller, superant acrobàticament Ballesta i Onwas, va ser un dels destacats ahir.

Malik Miller, superant acrobàticament Ballesta i Onwas, va ser un dels destacats ahirPol Puertas

El Club Bàsquet Pardinyes va sumar ahir la novena victòria de la temporada (78- 75), la segona que aconsegueix al Barris Nord, on no guanyava des de l'any passat, concretament des que el 12 de desembre superés el que en aquestes dates era el líder, el Prat. Des d'aleshores, havia encadenat sis derrotes com a local, una ratxa que va trencar ahir, encara que per aconseguir-ho va haver de suar davant del cuer, un Jairis que va estar a punt d'aigualir la festa als de Gerard Encuentra, que van acabar reaccionant a l'últim quart liderats pel danès Stürup, autor de 12 dels seus 22 punts en aquell període. No va començar gens bé el Pardinyes. Sense el pivot Filip Knezevic, baixa per lesió, l'equip lleidatà va basar el seu joc més que mai en el perímetre, i ahir els tiradors no van estar gaire fins. El quadre murcià va prendre la davantera molt aviat i va arribar a manar per set punts superant l'equador del primer període (10-17), una dinàmica que Gasque va frenar amb dos triples seguits (16-17). Però el desavantatge va tornar a créixer tot just començar el segon assalt fins a una màxima d'11 punts (21-32), la qual cosa va obligar Encuentra a parar ràpidament el partit. Stürup, que acabaria sent clau en la victòria, va començar a aparèixer i el partit es va equilibrar de nou (28-33). A la batalla del triple (les últimes set cistelles d'aquest període van ser des de més enllà dels 6,75), els lleidatans van sortir-ne victoriosos i van arribar al descans manant (45-43), gràcies a un triple final del reaparegut Rogers, després de tres mesos lesionat.

L'alegria anotadora del final del segon quart va desaparèixer al tercer, que va ser diametralment oposat. Els dos equips van rivalitzar en errors, més els lleidatans que els murcians, que van reprendre el comandament del marcador fins a tancar el tercer període guanyant per vuit punts (53-61). Gerard Encuentra s'esgargamellava a la banda davant del mal joc dels seus jugadors, que per fi van reaccionar a l'últim quart. Una antiesportiva sobre Stürup va permetre al Pardinyes capgirar el marcador (62-61), però el Jairis va contestar amb un triple de Ballesta (62-64). Va tornar a aparèixer el danès, que amb sis punts gairebé consecutius va ajudar l'equip d'Encuentra a obtenir una renda de cinc punts quan faltava minut i mig per al final (74-69). Però no va aconseguir tancar el partit el Pardinyes fins gairebé l'últim sospir, gràcies a dos tirs lliures de Stürup, malgrat que el Jairis va tenir una última possessió per forçar la pròrroga que no va aprofitar.

Encuentra valora l'esforç

El tècnic lleidatà del CB Pardinyes va valorar molt positivament la victòria d'ahir, ja que va dir que "és com un alliberament per a nosaltres", i va afegir: "Era un rival directe, teníem baixes, però l'equip ha demostrat que fa passos endavant i més a casa, on ens costa guanyar." Sobre el partit, va comentar que "hem començat malament, però a través de la defensa hem tornat al duel. Al tercer quart hem tingut un moment crític i l'equip, lluny d'abaixar els braços, s'ha sobreposat, ha tret caràcter i en un final molt igualat ha estat capaç de guanyar".