SEGRE

Lleida Esportiu: Una gestió marcada pels conflictes

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.

El jugador Pedro Inglés, ahir durant l’entrenament que va ser interromput pels agents.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

  • Entrenadors futbol base. 2012-13: Dos anys després de la fundació del nou club, extècnics del futbol base van informar d’incompliments en els pagaments i la quantitat a percebre. Les dimissions d’entrenadors, el gener del 2013, ja s’elevaven a 11, entre les quals les de dos coordinadors.
  • Les penyes, en vaga. 2015-16: La recordada temporada del gairebé ascens a Segona A es va veure entelada per l’impagament de nòmines. La plantilla va acusar el club d’obligar-lo a firmar un document de redistribució de deute si volien cobrar. Les penyes van donar suport als jugadors i van protestar pel tracte rebut pel club deixant d’animar.
  • La temporada dels vetats. 2016-17: El malestar que es va generar arran del que va succeir al final de la temporada del gairebé ascens va fer que el club anunciés, el novembre del 2016, que prohibia l’accés a l’estadi a 23 abonats i 34 aficionats. Al cap d’un mes s’aixecava el veto, però el club va procedir a establir unes noves normes i va crear la Grada Jove.
  • Nou divorci amb les penyes. 2018-19: Al juliol, arran de sortir a la llum l’embargament preventiu que pesava sobre el club, tres penyes (Rudes, És un Sentiment i Molo Esportiu) i l’Associació Amics del Lleida van emetre un comunicat conjunt exigint al club explicacions.
  • ‘Croada’ contra l’RFEF. 2019-20: L’Audiència Nacional va rebutjar dos vegades la petició del Lleida de suspendre el playoff d’ascens al no apreciar el “perjudici invocat”. El club va calcular en 12 milions d’euros el perjudici d’un frustrat ascens a Segona A. El jutge ja havia desestimat una altra mesura cautelaríssima sol·licitada pel club, en aquest cas per poder fitxar al mercat d’hivern, després que almenys quatre exjugadors denunciessin el club davant de l’AFE per impagaments.
  • Crisi esportiva. 2011-2021: El club ha anat esportivament a menys. De 3 play-offs en els primers 5 anys s’ha passat a jugar a la quarta categoria.
tracking