ESPORTS

La tercera, al sac

El Força Lleida segueix en ratxa en un partit boig || Aixeca 12 punts en un gran tercer quart, i se'n deixa remuntar 16 per acabar patint davant del cuer

Michael Carrera, un altre dels destacats, pugna per un rebot amb Helmanis.

Michael Carrera, un altre dels destacats, pugna per un rebot amb Helmanis.POL PUERTAS

L’ICG Força Lleida va allargar la bona ratxa de resultats amb la tercera victòria consecutiva aconseguida contra el cuer Prat (89-80) en un partit boig. Si alguna cosa queda clara en aquesta arrancada de temporada és que l’equip de Gerard Encuentra és impredictible i sap patir. Ni se’l pot donar per mort quan va 12 punts per sota en el marcador ni es pot donar per feta la victòria quan guanya de 16 al final del tercer període.

Així va ser el derbi d’ahir amb el Prat, al qual ara ja treu tres victòries complerta la quarta jornada. El matx, del qual va caure Cuéllar per una grip, no va arrancar bé per als lleidatans, que en només dos minuts van encaixar un 0-6 de sortida. Schreiner va parar la sagnia amb un triple, que ràpidament va ser contestat per Sergi Costa.

El quadre potablava estava reescrivint el mateix guió que el partit de la Lliga Catalana que va guanyar al Barris Nord a la pretemporada, davant d’un Força Lleida totalment adormit. Sense fluïdesa en atac, els d’Encuentra ho van apostar tot al triple i els va sortir bé. Dos de seguits de Lafuente i Carrera van igualar el partit (9-9) i van obligar el tècnic barceloní a demanar temps.El Força Lleida es va posar davant amb una cistella de Carrera (13-11), però la segona falta del veneçolà va fer mal a l’atac lleidatà.

El Prat, més ficat al partit, va acabar el quart en avantatge (16-20) gràcies a un afortunat Kraag. L’inici del segon període va ser un despropòsit per als dos equips, amb constants pèrdues i errors en el tir. Però en aquest desgavell es va moure millor el Prat, que va encendre la llum d’alarma amb un parcial de 2-10 que situava el desavantatge en 12 punts (18-30), el màxim en tot el duel.Encuentra va tornar a parar el duel.

L’equip havia necessitat gairebé 4 minuts per anotar els primers punts i res funcionava. La situació no va anar a millor, amb els barcelonins mantenint la renda entre 7 i 10 punts i un Força Lleida a la deriva i amb el seu màxim referent a la banqueta ja amb tres faltes. Va ser una tècnica sobre el tècnic local, arran d’una falta rigorosa sobre Badji (32-39), la que va reactivar l’equip.

Un parcial final de 8-2, amb triple de Lafuente sobre la botzina de final del quart, va ajustar el marcador al descans (40-41).A la tornada dels vestidors, Badji va mostrar les seues credencials. Una esmaixada per tornar a posar els seus al davant (42-41) i un tap en la jugada següent per intimidar. El duel va entrar en un concurs de triples (51-48) fins que el Força Lleida va apujar la intensitat i va ofegar els potablava en atac, que van acabar trasbalsats.

Tres jugades de 2+1 de González, Hughes i Schreiner i un altre triple del jugador del Baskonia van elevar la renda fins als 10 punts. El temps mort visitant no va canviar res, ja que els lleidatans van tancar el període guanyant per 16 (72-56).Tot semblava vist per a sentència, però res més lluny de la realitat. El Prat no es va donar per vençut i va poder remuntar amb un parcial de 5-22 en només 4 minuts (77-78).

Els nervis no es van apoderar de l’ICG Lleida, que va saber patir. Van aparèixer Hughes i Carrera per recuperar el control i Schreiner es va encarregar de tancar el triomf des de la línia de personal i deixar-ho tot en un mer ensurt. Gerard Encuentra va felicitar l’equip per la victòria, la tercera en quatre partits, una cosa que va destacar molt.

“És molt difícil en aquesta competició aconseguir tres victòries seguides, i crec que malgrat no ser el nostre millor partit, l’equip s’ha buidat i ho ha deixat tot”, va assenyalar. Quant al matx, va assumir que hi havia hagut molts alts i baixos. “Hem començat molt tous defensivament, amb poca energia, i això ha fet que el Prat agafés els primers avantatges.

Gràcies a l’impuls de l’afició, que ens ha ajudat en moments molt complicats, ens hem tornat a ficar en el partit i hem arribat a la mitja part amb un marcador molt ajustat. Crec que en el tercer quart és quan millor hem estat, desplegant un bon bàsquet, amb moments molt bons, i en l’últim potser ens hem relaxat i ells ho han aprofitat i s’han posat fins i tot al davant. Al final ha estat un partit molt igualat que l’equip ha sabut tirar d’ofici”, va apuntar.

Encuentra va valorar el triomf fins i tot jugant malament. “Malgrat no fer un bon partit hem aconseguit una nova victòria, i això és sempre important. És obvi que tots ens estem coneixent encara, es nota, però sumem una altra victòria i ara anirem amb molta confiança a Castelló”, va concloure el tècnic.

Avui es podria fer oficial el fitxatge de Shaquille

El Força Lleida podria oficialitzar avui el fitxatge fins a final de temporada de Shaquille O’Neal Cleare. El club fa dies que ha arribat a un acord amb el pivot bahamià, com va avançar SEGRE dimarts passat, només pendent del contracte, que s’espera que arribi avui firmat.